Бродському не потрібні спостерігачі від СНД, бо Назарбаєв агітував за Януковича

Четвер, 16 вересня 2004, 13:10
Лідер партії "Яблуко" кандидат у президенти України Михайло Бродський вважає, що спостерігачі СНД не можуть спостерігати за виборами в Україні, тому що вони представляюь недемократичні країни.

"Спостерігачі СНД – всього лише "дах" для прикриття можливих фальсифікацій на президентських виборах з боку влади. Вони приїхали в Україну, щоб підтвердити будь-які результати голосування, "намальовані" режимом Кучми-Януковича", - вважає Бродський.

Тому, на його думку, "було б правильним, якби вони повернулися додому". "Нам не потрібні такі спостерігачі, за якими за самими потрібно спостерігати і для яких стандартом демократії є центральноазійські деспотії ніким і нічим неконтрольованих баїв, ханів та баші”, - заявив Бродський.

Заяву щодо спостерігачів СНД Бродський зробив, коментуючи виступ міністрів закордонних справ СНД з критикою ОБСЄ, а також неодноразові висловлювання голови організації спостерігачів від СНД Олексія Кочеткова в заснованій Глібом Павловським газеті "Час України". В ній Кочетков, зокрема, заявив, ніби за "пару годин до підбиття офіційних результатів виборів сто тисяч людей з криками "Наш президент – Ющенко" підуть на штурм ЦВК”.

На думку Бродського, спостерігачі від СНД давно перетворилися на інструмент "легалізації та легітимізації" результатів виборчих кампаній у країнах Співдружності на користь пануючих на пострадянському просторі авторитарних режимів.

"Про що можна говорити - каже Бродський, - коли ці, так би мовити, "спостерігачі" визнали "легітимними, прозорими, вільними та демократичними" вибори президента в Білорусі в 2001 році та президента Азербайджану у 2003-му... Тоді як світова спільнота назвала ці вибори, м’яко кажучи, такими, що не відповідають міжнародним стандартам.”

"У більшості країн СНД демократичні стандарти – нижче плінтуса, - заявив Бродський, - і я не хочу, щоб демократичність виборців в України оцінювалась у відповідності до політичної культури Узбекистану, Білорусі чи навіть Росії".

"Україна – європейська країна, й нас цікавить європейський стандарт. Звідки його знати Кочеткову чи Назарбаєву, який на зустрічі президентів ЄЕП агітував за Януковича?” – сказав Бродський.

"Українська правда"

Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування