МВС: ЕКС-НАЧАЛЬНИКА НАРУЖКИ НЕ МОЖНА ОБВИНУВАТИТИ В СТЕЖЕННІ ЗА ГОНГАДЗЕ

Четвер, 16 вересня 2004, 14:15
Перший заступник внутрішніх справ України Михайло Корнієнко заявляє, що колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача обвинувачували в тім, чого він не робив.

Про це Корнієнко заявив у четвер на прес-конференції в Києві, відповідаючи на питання журналістів із приводу розслідування "справи Гонгадзе" і подальшої долі Пукача.

Як відомо, прокуратура його обвинувачувала у тому, що він організував стеження за журналістом Георгієм Гонгадзе.

"Думаю, що люди обвинуватили його в тім, у чому обвинувачувати неможливо", - підкреслив перший заступник міністра. "Я не буду говорити те, чого хочуть політики", - сказав він, відзначивши, що усе, що можна було установити, - установлено.

"Встановимо і решту. Складність у тім, що немає матеріалів і людей; установлювати необхідно слідчим шляхом (це торкається питання існування стеження за Гонгадзе)", - підкреслив Корнієнко.

Що стосується самого Пукача, за словами Корнієнка, "він на пенсії і живий-здоровий".

Відповідаючи на питання журналістів про відношення Пукача до міліції, перший заступник міністра сказав: "Я думаю, що він любить МВС".

Як повідомлялося, у квітні цього року Печерський місцевий суд Києва закрив справу щодо екс-глави департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за відсутністю складу злочину.

Кримінальна справа щодо Пукача була порушена Генпрокуратурою в жовтні минулого року за статтею 364 (частина 3) - за "зловживання владою або службовим становищем співробітником правоохоронних органів".

Пукачу інкримінувалося знищення документів, що свідчать про ведення стеження за Гонгадзе. Незабаром, після пред'явлення обвинувачення, Пукач був арештований, але потім, за рішенням апеляційного суду Києва, відпущений на підписку про невиїзд.

22 жовтня 2003 року, невдовзі після виходу на пенсію, Пукач був затриманий у Генпрокуратурі і наступного дня суд санкціонував його арешт. 5 жовтня апеляційний суд задовольнив скаргу адвокатів і випустив підозрюваного на підписку про невиїзд.

Керівник інтернет-видання "Українська правда" Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року в Києві. На початку листопаду того ж року в Таращанському районі Київської області було знайдено спотворене тіло, яке експертиза визнала тілом Гонгадзе.

Улітку 2000 року Гонгадзе звертався з відкритим листом до генпрокурора у зв'язку з фактом стеження за ним.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

МВС ЗАПЕРЕЧУЄ, ЩО ЗА ГОНГАДЗЕ БУЛО СТЕЖЕННЯ

МВС ПЕРЕДУМАЛО: ВОНО НЕ МОЖЕ СКАЗАТИ, ЧИ СТЕЖИЛИ ЗА ГОНГАДЗЕ

Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування