Кучма написав третю книгу. Де розповів, як Мороз гальмував реформу

Четвер, 16 вересня 2004, 16:26
Незабаром вийде нова книга президента Леоніда Кучми "Своїм шляхом. Роздуми про економічні реформи в Україні".

Зараз у видавництві друкуються її останні екземпляри українською мовою, повідомляє газета "Факти".

У передмові до видання Кучма написав: "Предметом моєї уваги є справа, до якої я і мої колеги доклали за останні десять років дуже великі зусилля. Це розвиток національної економіки - і основи підвалин української державності".

"Ми утверджуємо нашу державу не з нульової оцінки. В українського народу багатовікова історія. Можна сказати, що нас надихає наша історична предтеча - Київська Русь, одна із найрозвиненіших, могутніх і самих авторитетних держав середньовічної Європи", - пише Кучма.

"У XI-XII століттях Київ був визнаним центром Східної Європи. Могутній потенціал державного будівництва український народ виявив і в XVII столітті -і в роки твердження української козацької держави. Важливим був досвід українського народу в 1917--1922 роках", - відзначає він далі.

"На жаль, у нас не було і не могло бути на той час об'єднавчої основи. Українська держава зазнала поразки. Позначилася відсутність єдиної, системно цілісної національної економіки. Це одна з головних причин...", - говориться в книзі Кучми.

У новій книзі Кучма обіцяє "сформувати деякі підходи до оцінки наших досягнень і визначення перспектив, логіки поглиблення реформ".

Також, пишуть "Факти", Кучма пропонує своїм читачам, крім оцінки тих чи інших економічних процесів, що відбулися в країні за останні десять років, розповідь про їх безпосередніх учасників - політиків, чиновників, і які зараз активно беруть участь у громадському житті України.

У номері за п'ятницю газета обіцяє надрукувати уривки, у яких мова йде про "одного з головних опонентів" президента - Олександра Мороза, про "його спроби законсервувати радянську владу, про його протидію процесові реформ, у першу чергу - у земельному питанні".

Раніше Кучма уже видав дві книги. Остання - "Україна – не Росія" - вийшла торік.


Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування