Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УТ-1: Ющенко в компанії з Козаком і Яковенком опинився випадково

Четвер, 16 вересня 2004, 18:00
Те, що ролики кандидатів у президенти Віктора Ющенка, Олександра Яковенка і Романа Козака опинилися в одному блоці – це збіг обставин.

Про це заявив в коментарі Інституту масової інформації президент Національної телекомпанії України Олександр Савенко.

Він зазначив, що ці троє кандидатів у президенти принесли свої ролики майже одночасно, а тому їх і розмістили в одному блоці:

"Коли ми побачили, що в них політична боротьба продовжується й переноситься сюди, був застосований принцип ротації. Себто, один-другий-третій, другий-третій-перший, третій-перший-другий, - сказав Савенко.

"Це збіг обставин, що так сталось, що Яковенко, Козак і Ющенко фактично в одному проміжку часу. Я що їх узгоджував, запрошував, сказав, прийдіть і скажіть те...", - заявив він.

Водночас президент Академії української преси Валерій Іванов переконаний, що УТ-1 порушив частину 5 статті 61 закону "Про вибори президента".

Адже ролики Яковенка та Козака, в яких вони висловлюють свої думки щодо Ющенка, йдуть один за одним. А, згідно з законом, інтервал між такими роликами має бути 20 хвилин.

Також Іванов переконаний, що так звані "технічні кандидати", як їх називають політологи, насправді виконують чорну роботу одного з основних кандидатів.

"Рекламу Ющенка обрамлюють у рекламу незручних кандидатів. Мені здається, що одна з цілей висування технічних кандидатів та, щоб кандидат, який пропагує телебачення, сам не займався негативною рекламою свого опонента, а щоб за нього це робили технічні кандидати", - сказав Іванов.

Сам кандидат у президенти Олександр Яковенко не вбачає у своєму ролику нічого протизаконного. Він каже, що може навести конкретні факти до висловленого ним. Щодо того, що його політична реклама передує чи йде після ролика Ющенка – "це вже питання до УТ-1".

"Я спочатку сам був здивований, чому така послідовність. Але це рішення компанії, ми не диктуємо умови, вони самі вирішують, як ставити ролики. Тому в цій ситуації Ющенко може обурюватись, але це рішення Національної телекомпанії", - сказав Яковенко.

Штаб лідера "Нашої України" звернувся до ЦВК із скаргами на трансляцію роликів, які дискредитують Ющенка. Верховний суд зобов’язав ЦВК ці скарги розглянути.

Як відомо, УТ-1 транслювало ролики Козака, Яковенка і Ющенка одним блоком. У своєму ролику Козак говорив про небезпеку американського громадянства дружини Ющенка, а Яковенко заявляв, що за прихід на Співоче поле, де висувався Ющенко, платили більше, ніж заробляють у металургійних цехах.


Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування