Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенківці порівняли канал "Інтер" з "Інтердєвочкою"

Четвер, 16 вересня 2004, 18:26
Близько 150 прихильників блоку Ющенка "Наша Україна" пікетували в четвер телеканал "Інтер" в рамках акції "Досить брехати!" .

Спочатку прихильники Ющенка мовчки вшанували пам‘ять загиблого журналіста Георгія Гонгадзе, який зник рівно чотири роки тому, повідомляє "Громадське радіо".

Як зазначив в інтерв‘ю Громадському радіо народний депутат, "нашоукраїнець" Володимир Філенко, учасники акції протестують "проти нечесних новин, які зомбують населення і маніпулюють громадською думкою".

Такими, за його словами, є новини телеканалів Інтер, 1+1 та УТ-1. Філенко наголосив, що своїми діями пікетники дають імпульс населенню – "перемкни брехливі новини".

Участь у заході "Досить брехати!" взяли близько 200 осіб, які тримали транспаранти та плакати з написами: "Внимание, средства дезинформации!" з логотипом "Інтеру", "Вимагаємо чесних новин!", "І-девочка" та "Обережно, брехнЯ!" з перекресленим логотипом телеканалу "Інтер".

Серед транспарантів були прапори з символікою Віктора Ющенка, плакати "Так, Ющенко!".

На акції роздавались листівки, в яких говориться: "Сьогодні свобода слова, за яку боровся Георгій Гонгадзе, перебуває під загрозою, а брехні стало ще більше. Як і за життя Гонгадзе, журналістів України звільняють з роботи, калічать, вбивають. Журналістів українських ЗМІ замінили вирощені олігархами "телеголови", які на трьох основних загальнонаціональних каналах бездумно віщають новини, написані клерками з канцелярії президента".

Пікетники, скандуючи "Вимагаємо правди!" "Ні, брехні!", пройшли бульваром Шевченка в бік Хрещатика. Там вони пікетували офіс каналу "1+1", який знаходиться на розі з вулицею Інститутською.

У свою чергу шеф-редактор телеканалу "Інтер", член політради партії СДПУ(о) Олексій Мустафін сказав, що він ставиться до подібних акцій лояльно, як до вияву демократії в країні.

Однак додав, що його засмучує те, що пікет відбувається саме сьогодні. Адже, каже Мустафін, "Інтер" першим повідомив про зникнення журналіста Гонгадзе.

"Ющенко як прем‘єр за весь час перебування на посаді не зробив нічого, щоби журналіста знайшли і розкрили цю справу. Ющенко тримався за своє крісло і розповідав, що Кравченко – людина честі", - заявив шеф-редактор "Інтеру".

***

Ввечері у центрі Києва планують запалити поминальні свічки та створити два живих ланцюги пам'яті Георгія Гонгадзе.

Один з них простягнеться від Майдану Незалежності до Спілки журналістів на Хрещатику, де раніше була встановлена меморіальна дошка загиблим журналістам.

Інший – від Майдану Незалежності до президентської адміністрації.


Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування