Луценко розкритикував Ющенка, йому відповіли "Ганьба!"

Четвер, 16 вересня 2004, 19:58
Після мітингу пам'яті про Георгія Гонгадзе його учасники планують піднятися до вулиці Банкової, щоб прибити там табличку "вулиця Георгія Гонгадзе".

Про це заявив під час мітингу у четвер депутат-соціаліст Юрій Луценко.

Виступаючи на мітингу пам'яті Гонгадзе, він дорікнув комуністам та Ющенку за пасивність під час акції "Україна без Кучми" в 2001 році.

Тоді, під час акції "ми були за крок до перемоги, але промовчали комуністи, які відсиділися у кущах, і промовчав Ющенко, який відсидівся в теплому кріслі", - сказав Луценко.

На адресу Луценка почулися вигуки "Ганьба!". "Сьогодні він з нами", - додав після того Луценко.

Депутат назвав головним завданням на сьогодні не допустити у другий тур представника влади.

"Попри все ми будемо разом, попри все Україна проголосує: хто за Мороза, хто за Ющенка, але не допустимо в другий тур Януковича", - сказав він, висловивши переконання, що "більше не буде Кучми і кучменят".

Він також сказав, що нещодавно зустрічався в США з удовою Гонгадзе Мирославою. За його словами, вона сказала за кого голосуватиме: "це не голос за Януковича, не голос за банду, це голос за демократію, яка має перемогти".

"Тут стоять прихильники Ющенка й Мороза, голосуймо разом і виходьте в друге коло разом", - сказав Луценко.

Він закликав піти після мітингу до АП, де буде прибито табличку "вулиця Георгія Гонгадзе".

"Вона так буде названа, аби всі наступні президенти пам'ятали про ціну людського життя, за яке може повстати вся Україна", - сказав Луценко.

Майдан незалежності був майже повністю заповнений людьми, біля виступаючих видно прапори партії "Батьківщина" і комуністів, ближче до Хрещатика прапори УНП і "Так, Ющенко".

За оцінками, у мітингу взяли участь 5-8 тисяч осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News