Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ХОТІВ ПРОДАТИ ЗБРОЮ ЩЕ ОДНОМУ ВОРОГУ США – КАСТРО?

П'ятниця, 17 вересня 2004, 10:34
Наміри України вступити до НАТО можуть бути поставлені під питання з огляду на плановану продаж зброї на Кубу та до Венесуели.

Про це йдеться в статті спеціалізованого британського видання Джейнс Інтелідженс Дайджест (Jane's Intelligence Digest), повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі

Часопис отримав інформацію про укладення п'яти- та десятирічної угод з урядами Куби та Венесуели на постачання легких озброєнь, автомобілів та більш стратегічної зброї з України, а також навчання кубинців та венесуельців українськими військовимии радниками.

Інтелідженс Дайджест вказує, що від часу парламентських виборів в Україні частина владної еліти не турбується про критику з боку США і стратегічно переорієнтовується на Росію:

"Офіційний Вашингтон імовірно буде категорично проти продажу зброї режиму Кастро, на який накладено американське торгове ембарго", - зазначає видання.

"Проте адміністрація Кучми, відколи її очолив Медведчук орієнтується на Москву і не дбає про можливу критику. Союз Кучми, Медведчука та Януковича ігнорує Вашингтон і задля збереження влади пішов на стратегічні поступки президенту Путіну", - говориться далі в статті.

"По-перше, президент Кучма вилучив із воєнної доктрини слова про вступ до НАТО та ЄС, по-друге, Україна погодилася вивести свої кораблі з єдиної бухти у Севастополі, яку ще не займали росіяни, по-третє, Кучма погодився на узгодження вступу України до Світової Організації з Торгівлі з Москвою та СНД", - зазначає Інтелідженс Дайджест.

"В обмін на це, Путін підтримав Віктора Януковича як спадкоємця Кучми, і погодився на режим вільної торгівлі скасувавши ПДВ на нафту для України", - пише видання.

Як відомо, у 2002 році вибухнув скандал через санкціонування президентом Кучмою продажу радарів "Кольчуга" режиму Саддама Хусейна. Після чого Кучму було піддано обструкції на саміті НАТО в Празі.


Як Вітренко конкуруватиме з Паоло Коельо, чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відеоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
22:13
велоспортЯрослав Попович про перемогу його команди на 4 етапі Джиро: Всі відпрацювали на 100%
21:54
Уряд змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: хто зможе не платити
Усі новини...
Реклама: