Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Бундестагу закликає ОБСЄ на виборах показати зуби

П'ятниця, 17 вересня 2004, 11:30
Передвиборчу кампанію в Україні не можна назвати чесною, вважає один із провідних німецьких політиків, колишній міністр оборони в уряді Гельмута Коля Фолькер Рюе.

"Ні, поки що цю передвиборну кампанію не можна назвати чесною. Це помітно за кількістю плакатів, за виступами в ЗМІ. Тут видно неймовірну перевагу прем'єр-міністра, який є кандидатом у президенти", - сказав Рюе в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

Він також відзначив, що поки що не передбачені теледебати головних конкурентів, як це стало звичним у Сполучених Штатах чи в Німеччині.

За словами депутата, в Україні "дуже зашкарублі структури, відсутні ваги і противаги у поділі властей". Як приклад він навів те, що керівник Нацбанку працює в штабі провласного кандидата.

Рюе наголосив, що кампанія і далі йтиме нечесно, то це може призвести до серйозних негативних наслідків.

"Україна нині веде переговори з Європейським союзом про "План дій", і в ньому вона, як мене поінформували, готова підписати розділ, де йдеться про її зобов'язання проводити чесні й коректні вибори за стандартами ОБСЄ. Якщо передвиборна кампанія і далі йтиме нечесно, а в день виборів їхні результати будуть сфальсифіковані, то це може призвести до дуже серйозних негативних наслідків", - сказав він.

Депутат Бундестагу також вказав на те, що ситуація в Україні відрізняється від Росії у Білорусі.

"В Україні є не лише потужна опозиція, але в опитуваннях вона навіть сильніша за урядовий табір. І тому нині важливо, щоб ОБСЄ застерегло Україну, представників влади, щоб це були чесні вибори, і щоб у день виборів було коректно підраховано голоси", - сказав Рюе.

"ОБСЄ мусить показати зуби, тобто надіслати стільки спостерігачів, щоб під час підрахунку голосів не сталося маніпуляцій. Лише так ОБСЄ може продемонструвати, на що вона здатна", - додав він.

Також Рюе наголосив, що Україна знаходиться в Європі, і тому вона мусить погодитися з тим, щоб її міряли європейськими мірками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування