Тігіпко провалив промову Януковича?

П'ятниця, 17 вересня 2004, 11:42
Народний депутат Петро Порошенко звинувачує прем’єра Віктора Януковича в тому, що його промова під час урочистостей на честь ювілею Університету ім. Шевченка була заполітизована, але не було сказано те, що в четвер була річниця зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

"Виступаючи перед науковою елітою держави, перед цвітом української інтелігенції, Янукович під час програмної промови ниць не сказав про те, що сьогодні минає рівно чотири роки зі дня зникнення Георгія Гонгадзе", - сказав Порошенко, слова якого наводить прес-служба партії "Солідарність".

Порошенко підкреслив, що "стипендію імені видатного українського публіциста Анатолія Москаленка, який 15 років очолював провідний факультет (журналістики) нашого університету, отримують всі сім’ї журналістів, які внесли вагомий вклад в журналістику та трагічно пішли з життя, в тому числі, цю грошову винагороду отримує і родина Гії Гонгадзе".

"Отже, вперте замовчування цієї трагедії з боку влади свідчить про відверте нехтування законом, про ігнорування бодай якимись принципами моралі та про відсутність саме тієї послідовності, якою залюбки козиряють штабісти прем’єра", - вважає Порошенко.

Він переконаний, що за два роки перебування на посаді прем'єра, Янукович не лише не зробив нічого для того, щоб знайти виконавців та замовників цього безпрецедентного злочину, а й навпаки, командою донецьких було вжито всі можливі й неможливі заходи для остаточного розвалення справи, внаслідок чого вбивці й досі безкарно розгулюють на свободі.

"Саме тому, - наголошує Порошенко, - посилання на високі цінності та ствердження про те, що він є прихильником сильної влади за таких умов виглядає фарсом і наругою над аудиторією, яка була присутня в залі".

На думку Порошенка, "головний тягар відповідальності за провал виступу Януковича безумовно лягає на плечі штабістів". "Це вони повинні були б зважити, що виступ буде проходити перед високоінтелектуальною та неполітичною аудиторією, себто, займатися виборчою агітацією, використовуючи службове положення та порушуючи закон просто не доречно", - сказав він.

"Такими ляпсусами працівники штабу наразили свого кандидата на те, що вся його промова супроводжувалась їдкими коментарями в залі. І, напевно вперше за всі роки незалежності України, виступ прем’єр-міністра через безліч недоречностей присутні намагались припинити аплодуванням", – додав Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування