Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція хотіла перерахувати агітматеріали Ющенка?

П'ятниця, 17 вересня 2004, 14:38
В четвер на Харківщині було затримано машину з агітаційними матеріалами кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Про це повідомляє довірена особа Ющенка в загальнодержавному виборчому окрузі Микола Катеринчук, передає прес-служба Центрального виборчого штабу.

В четвер о 20.30 на Харківщині заступник начальника обласного УВС здійснив затримання машини більше ніж на шість годин. Кількість матеріалів нараховувала 350 тисяч примірників.

За словами Катеринчука, на вимогу працівників міліції, які зупинили авто, водії та люди, що супроводжували його власність, представили всі необхідні документи відповідно до чинного законодавства. Проте продовжити рух Харківською областю їм заборонили люди в погонах, які не назвалися.

Катеринчук розцінює дії правоохоронців як свідому провокацію. "Я хочу, щоб прокуратура ретельно розібралася з нахабством та незаконними діями обласного УВС".

"Мене цікавить, хто віддавав ці злочинні накази і хто їх виконував, тому що міліція стала перед автомобілем і не пропускала його. Дивним виглядало їх наполегливе бажання перерахувати мою власність", - заявив він.

На вимогу народного депутата Миколи Кульчинського, який прибув на місце події в третій годині ночі, щодо підстав затримання автомобіля з матеріалами, які відповідно до документів були власністю Катеринчука, жодних пояснень правоохоронцями не було надано.

"Акт на затримання машини правоохоронці складати відмовилися", - повідомив Кульчинський. Йому вдалося переконати міліціонерів в безпідставності затримання і лише о п’ятій годині ранку машину відпустили та дозволили вести продукцію до Харкова.

"Я здивований відсутністю елементарних знань відносно своїх функцій харківської міліції, але переконаний, що ці злочинні накази правоохоронці виконувати не будуть, тому що є Конституція і Закон України "Про міліцію", є розуміння кожного міліціонера не вищих чинів, що вони служать народу України, а не президенту, не адміністрації президента і не своїм генералам", - зазначив Катеринчук

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...