Отруєння Ющенка генпрокуратура розгляне у встановленому порядку

П'ятниця, 17 вересня 2004, 14:58
Генеральна прокуратура зможе розглядати факт отруєння кандидата в президенти України Віктора Ющенка як спробу замаху на кандидата у випадку, якщо буде на те відповідне звернення.

Про це повідомив у п'ятницю в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко, коментуючи заяву керівника виборчої кампанії Ющенка Олександра Зінченка.

За словами Руденка, якщо штаб Ющенка "визнає за необхідне звернутися в Генпрокуратуру, то природно, звернення буде розглянуте у встановленому порядку".

Начальник прес-служби також додав, що поки такого звернення не надходило, втручатися Генпрокуратура в усе це не буде.

Як повідомлялося, на прес-конференції в п'ятницю в Києві Зінченко повідомив, що у висновку австрійських лікарів клініки "Рудольфіннерхаус", які обстежували Ющенка, говориться, що погіршення здоров'я хворого "було викликане важкою вірусною інфекцією і хімічними речовинами, які зазвичай не входять у продукти харчування".

Як заявив Зінченко, Ющенко відчув перші симптоми захворювання 6 вересня, після чого був під спостереженням українських лікарів, але стан здоров'я тільки погіршувався. 10 вересня Ющенко був доставлений у клініку "Рудольфіннерхаус" у Відні.

В Україні в Ющенко був діагноз "грип", що був визнаний австрійцями неадекватним.

Австрійські лікарі поставили діагноз "гострий панкреатит з интерстиціальними набряковими змінами і на цьому тлі ще кілька суміжних діагнозів. Зінченко підкреслив, що це захворювання "виникло на тлі повного фізичного здоров'я" Ющенка.

Зінченко повідомив, що в суботу Ющенко повернеться з Відня в Київ і візьме участь у запланованих заходах.

Читайте також:

У АВСТРІЇ ВСТАНОВИЛИ: ЮЩЕНКА ОТРУЇЛИ. ЖИТТЮ ЗАГРОЖУВАЛА НЕБЕЗПЕКА І ЙОГО ОХОРОНЯЛИ В ПАЛАТІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування