Кучма врятує Гвінею від державного перевороту?

П'ятниця, 17 вересня 2004, 15:18
Екваторіальна Гвінея розраховує на допомогу України в протистоянні спробам скинення державного ладу, заявив президент Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обианг Нгуема Мбасого.

"Однією з цілей нашого візиту є бажання перейняти український досвід промислового розвитку, а також запросити український уряд, українські компанії надати нам посильну допомогу в нашому розвитку, а також посильну допомогу в нашому протистоянні спробам силового скинення законного гвінейського уряду", - сказав президент Екваторіальної Гвінеї на спільній з президентом України прес-конференції за підсумками переговорів у п'ятницю в Києві.

Він відзначив, що після того, як керівництво країни вирішило збільшити урядову частину доходів від видобутку нафти, відбулася спроба скинення державного ладу в Екваторіальній Гвінеї.

"Сподіваюся, одним з результатів візиту стане тісне співробітництво, завдяки якому обидві країни зможуть краще протистояти тиску ззовні, і завдяки якому Екваторіальна Гвінея зможе створити відповідні внутрішні державні структури захисту своїх інтересів", - сказав лідер Екваторіальної Гвінеї.

У свою чергу, Кучма відзначив, що головною темою нинішніх переговорів стало питання про те, щоб дати можливість країнам, що розвиваються, "самим вирішувати свою долю".

Кучма відзначив, що до того, як в Екваторіальній Гвінеї була виявлена нафта, у неї "було дуже мало друзів", а після знайдення запасів нафти "з'явилося дуже багато друзів".

"Тому, що запах нафти притягує до себе сильніше французьких парфюмів", - розповів він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування