Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова спростувала те, у чому Україну не підозрювали

П'ятниця, 17 вересня 2004, 17:10
Адміністрація президента Кучми спростовує публікацію у британському виданні "Джейнс Інтелідженс Дайджест" про поставки зброї на Кубу та до Венесуели.

На брифінгу заступник глави АП Василь Базів зачитав довідку Державної служби експортного контролю: протягом 2003-2004 до Венесуели не постачалася продукція ні військового призначення, ні подвійного використання.

На Кубу ж продукція військового призначення не постачалася, а було кілька поставок товарів подвійного використання: "Мотор-січ" поставила авіадвигуни, а завод імені Корольова "Мерідіан" – радіолокаційні прилади.

Водночас Базів повідомив, що стосовно Куби та Венесуели немає санкцій і "немає з точки зору міжнародного права жодних обмежень на поставки".

Публікацію в "Джейнс Інтелідженс Дайджест" Базів назвав "черговою дезою", викликаною "брудною конкуренцією на ринку озброєнь".

"Наша психологічна кольчуга досить надійна. Хоча за попередню дезу перед нами ніхто не вибачився", - сказав Базів, маючи на увазі обвинувачення з боку США, що Кучма дав добро на продаж радарів "Кольчуга" Іраку.

Як відомо, "Джейнс Інтелідженс Дайджест" повідомив, що наміри України вступити до НАТО можуть бути поставлені під питання. Однак видання писало не про те, що Україна поставила зброю на Кубу та до Венесуели, а лише планувала це зробити.

Часопис отримав інформацію про укладення п'яти- та десятирічної угод з урядами Куби та Венесуели на постачання легких озброєнь, автомобілів та більш стратегічної зброї з України, а також навчання кубинців та венесуельців українськими військовимии радниками.

Українська Правда

Читайте також:

КУЧМА ХОТІВ ПРОДАТИ ЗБРОЮ ЩЕ ОДНОМУ ВОРОГУ США – КАСТРО?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...