В день пам'яті Гонгадзе влада влаштовувала концерти "за" Януковича

П'ятниця, 17 вересня 2004, 18:17
В день зникнення журналіста Георгія Гонгадзе ввечері 16 вересня поряд з мітингом пам’яті в Сумах влада організувала розважальний концерт для молоді.

Концерт відбувався під прапорами Ліберальної партії України, яку очолює голова облдержадміністрації Володимир Щербань, повідомляє прес-служба Української народної партії.

"Результатом цих дій стало те, що в момент оголошення хвилини мовчання учасники акції були змушені слухати веселу розважальну музику", - йдеться у повідомленні.

Звукові колонки були поставлені таким чином, щоб максимально заглушити мітинг–реквієм, на який прийшло більше тисячі сумчан. Прес-служба повідомляє, що глядачів розважального концерту, з метою перешкоджання передчасного їх розходження, оточила міцним кордоном з усіх сторін міліція.

Таким чином, сумчани, які прийшли на мітинг-реквієм вшанування пам’яті Георгія Гонгадзе, приєдналися до Всеукраїнської акції "Досить брехати" та оголосили вимоги про відставку Щербаня та начальника УВС Сумської області Плєханова.

Відповідну резолюцію учасники мітингу передали до прокуратури Сумської області, яка нещодавно порушила кримінальну справу за фактами перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів під час розгону студентського походу на Київ проти об’єднання сумських вузів.

В четвер вечері також в Миколаєві опозиційні партії Народний Рух України, В.О. "Батьківщина", Соціалістична партія, виборчий блок Віктора Ющенка вшанували пам’ять журналіста.

Учасники мітингу підтримали і підписались під зверненням до президента України знайти та притяти до відповідальності вбивць Георгія Гонгадзе. В учасників мітингу скорботи були запалені свічки в пам’ять про числені жертви режиму.

"В цей же час тисячі миколаївців були зігнані з застосуванням традиційного владного адміністративного ресурсу на площу Леніна, щоб бути свідками, як "Отпєтиє мошеннікі" будуть агітувати за Януковича", - повідомляє прес-служба Руха.

"Незважаючи на адміністративний примус, що гнав їх на площу багато миколаївців знаходили мужність і долучались до скорботних заходів опозиції і разом вшановували пам'ять про Георгія Гонгадзе", - зауважує прес-служба.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News