Кучма звільнив винного за провал піару Януковича

П'ятниця, 17 вересня 2004, 19:59
Президент України Леонід Кучма своїм указом звільнив Анатолія Боніславського з посади заступника голови правління – начальника управління організації впровадження персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба президента.

Коментуючи це звільнення, народний депутат із блоку "Наша Україна" Євген Жовтяк припустив, що таким чином Віктор Янукович знайшов "цапа-відбуайла" у скандалі навколо оподаткування 30-гривневої надбавки, що виплачується пенсіонерам у відповідності до серпневої урядової постанови, повідомляє прес-служба УНП.

Він порівняв це рішення з історію з бідолашним редактором газети, який недогледів відсутність літери "г" у слові "Сталінград".

За словами Жовтяка, чиновник діяв у відповідності до чинного законодавства ніщо інше, як розпорядження Кабміну. "Для уникнення цієї прикрої помилки не надбавки до пенсій треба було виплачувати, а пенсії збільшувати як такі", - зазначив депутат.

Він також зазначив, що "Янукович лютує дарма, оскільки навіть ще не здогадується, що конфуз, спричинений обкладанням податками 30-гривневих добавок до пенсій, не йде в жодне порівняння з тим, що чекає на прем’єра попереду".

"Свідченням того є "німа" сцена з вітчизняного "Ревізора", в яку потрапив Пенсійний Фонд після бердичівської заяви прем"єра про негайне підвищення пенсій до рівня прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб", - сказав Жовтяк.

За його словами, чиновники Пенсійного Фонду виявилися "абсолютно неготовими відповісти на запитання, скільки таке підвищення коштуватиме пенсійній скарбниці".

"Таким чином, не Боніславський підставив прем’єра, а прем’єр потужно підставив Пенсійний фонд", - резюмує Євген Жовтяк.

Як відомо, минулого тижня Янукович пригрозив звільнити винних у невиплаті 30-гривневої надбавки до пенсій та її вилучень із неї. Через декілька днів Янукович заявив про підвищення мінімальних пенсій до прожиткового мінімуму.

Читайте також:

Янукович наказав звільнити чиновників, що саботували його PR-хід

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування