Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш десь чув, що Ющенко отруївся суші

П'ятниця, 17 вересня 2004, 21:01
Влада не зацікавлена в тім, щоб один з лідерів президентської гонки припинив у ній свою участь.

Так уповноважений представник у ЦВК Віктора Януковича Степан Гавриш прокоментував заяву глави виборчої кампанії Ющенка Олександра Зінченка про спробу замаху на життя лідера "Нашої України" шляхом отруєння, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для влади украй важливо забезпечити максимальну охорону всіх кандидатів, які є лідерами, щоб не було причин для сумніву з боку внутрішнього і зовнішнього світу", - сказав Гавриш, додавши, що "украй важливо, щоб Ющенко дійшов до завершення президентської кампанії - переможцем чи переможеним".

"Саме тоді вибори будуть реально демократичними", - вважає Гавриш.

Він також переконаний, що "маніпулювання навколо теми гурманства кандидата в президенти є просто провокацією, причому спрямованою проти Ющенка".

Гавриш критично відгукнувся про заяву Зінченка з приводу можливого замаху на життя Ющенка. На уточнююче питання журналістів про те, чи дійсно кандидат отруївся сирою рибою, Гавриш відповів, що "є така інформація".

Коментуючи ситуацію навколо отруєння Ющенка, глава ЦВК Сергій Ківалов повідомив, що в Центвиборчком "жодних матеріалів з цього приводу не надходило".

"Ніхто до нас не звертався, але якщо будуть матеріали і будуть надані докази, ми обов'язково розглянемо на засіданні Центвиборчкому і ухвалимо відповідну постанову", - сказав він, у той же час відзначивши, що ЦВК не є "органом дізнання чи правоохоронним органом".

Керівник Центрального виборчого штабу Віктора Януковича Сергій Тігіпко сумнівається в тім, що хтось з 25 інших кандидатів у президенти міг бути причетний до інциденту з захворюванням Ющенка, яке штаб лідера "Нашої України" розцінив як можливу спробу отруєння.

"Не хотілося б, щоб в Україні дійшли до такого конфлікту. Однак насторожують деякі речі. Я не вірю в те, що хтось готував замах на життя Ющенка", - відзначив Тігіпко на прес-конференції в РІА "Новини"у п'ятницю в Москві.

Тігіпко, як передають "РІА "Новини", також заявив, що Януковичу потрібна перемога тільки на чесних виборах. "Перемога за будь-яку ціну Януковичу не потрібна, йому потрібна перемога тільки на чесних виборах", - сказав керівник виборчого штабу прем'єр-міністра.

Він відзначив, що зараз розрив між основними кандидатами - Януковичем і Ющенком (лідер опозиційного блоку "Наша Україна") складає менше 5%. "Зараз уже ясно, що південний схід України буде голосувати за Януковича, захід - за Ющенка", - сказав Тігіпко.

За його словами, вибори, швидше за все, пройдуть у два тури.

Про можливий замах на життя Ющенка повідомив у п'ятницю керівник його передвиборчого штабу Олександр Зінченко.

Читайте також:

АВСТРІЙСЬКИЙ ЛІКАР ЮЩЕНКА ГОВОРИТЬ ПРО ПОГІРШЕННЯ ЙОГО СТАНУ

Банкова рекомендує Зінченку тестувати їжу на собі, а потім давати Ющенку

В АВСТРІЇ ВСТАНОВИЛИ: ЮЩЕНКА ОТРУЇЛИ. ЖИТТЮ ЗАГРОЖУВАЛА НЕБЕЗПЕКА І ЙОГО ОХОРОНЯЛИ В ПАЛАТІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування