Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники Януковича спробували закрити "5 канал" до виборів

Субота, 18 вересня 2004, 16:00
Центрвиборчком визнав незаконною інформацію "5 каналу" про збір підписів на підтримку кандидата в президенти Юрія Збітнєва.

На своєму засіданні в суботу ЦВК частково задовольнила скаргу довіреної особи Януковича Раїси Богатирьової у зв'язку з інформацією, поданою "5 каналом".

Богатирьова вважає, що в сюжеті, показаному на "5 каналі" 9 вересня, була опублікована недостовірна інформація.

Зокрема, "5 канал" продемонстрував процес дублювання підписів з підписних листів на підтримку Януковича в підписні листи Збітнєва.

При цьому ведучий прокоментував цей відеоряд як сенсаційний матеріал, який має "5 канал". При цьому він додав, що в штабах кандидатів про такі методи збору підписів нічого не знають.

На підставі цього Богатирьова просила ЦВК визнати дану інформацію "5 каналу" незаконною і призупинити його ліцензію до виборів президента.

У свою чергу ЦВК частково задовольнила скаргу Богатирьової, визнавши дії "5 каналу" неправомірними. При цьому вона відмовилася призупинити ліцензію каналу на мовлення.

ЦВК також передала відповідні відеоматеріали для розслідування в правоохоронні органи.

Крім цього, на засіданні в суботу на скаргу штабу Януковича ЦВК достроково припинила повноваження представника Симоненка в тервиборчкомі №160 у Сумах Діани Рахманової.

У скарзі Богатирьової говорилося, що 7 вересня в Сумах Рахманова виступила на мітингу, організованому проти голови обладміністрації Володимира Щербаня.

На мітингу Рахманова закликала громадян не голосувати за Януковича. "Ми не повинні голосувати за Януковича", - сказала Рахманова.

Богатирьова розцінила це як ведення агітації членом тервиборчкому проти одного з кандидатів у президенти, що є порушенням закону.

Крім цього, 15 вересня були зафіксовані факти поширення агітаційних листівок на підтримку Симоненка, на всьому тиражі яких значилося, що відповідальна за їх випуск - Рахманова.

Водночас ЦВК відхилила чотири скарги штабу Ющенка на трансляцію на Першому національному повідомлень про Януковича

Катеринчук просив ЦВК визнати сюжети на УТ-1 такими, що порушують рівність умов ведення передвиборної агітації для всіх кандидатів у президенти.

На думку Катеринчука, 8 вересня на УТ-1 у випусках новин були показані сюжети про засідання Кабінету міністрів, у ході якого Янукович просив президента Кучму звільнити деяких керівників Пенсійного Фонду за незадовільне виконання своїх службових обов'язків.

Катеринчук вважає, що подібна інформація має агітаційний характер і не повинна транслюватися на телеканалах без укладення відповідного договору й оплати з виборчого фонду кандидата.

Водночас ЦВК вирішила, що дані сюжети не є агітацією і відхилила скаргу штабу Ющенка.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування