Штаб Ющенко здав 1,7 мільйона. Бо не хотіли виглядати дурнями

Неділя, 19 вересня 2004, 13:39
Штаб Віктора Ющенка зібрав на його підтримку 3,5 мільйона підписів, а передав до Центрвиборчкому 1 мільйон 754 тисячі підписів.

Як повідомив начштабу Ющенка Роман Безсмертний, вони "завершили технологічний етап кампанії", передавши підписи до ЦВК.

Представник Ющенка у ЦВК Юрій Ключковський сказав, що "глава Центрвиборчкому Сергій Ківалов просив не дуже обтяжувати їх роботою, тому ми здаємо не всі підписи".

Безсмертний додав, що у деяких віддалених населених пунктах "люди збирали підписи як вважали за потрібне, тому у них зустрічається велика кількість браку".

Як відомо, кожен кандидат до 20 вересня має здати 500 тисяч підписів, зібраних на свою підтримку.

За словами Безсмертного, підписи за Ющенка було зібрано "у кожному населеному пункті, селі та місті Україні".

Репліку журналістів, що Янукович здав на свою підтримку понад 7 мільйонів підписів, Безсмертний сказав:

"А ми могли привести 9 мільйонів. Але який у цьому сенс? Це той випадок: "Скажи дурню Богу молитися... (Він і лоб розшибе)". Для збору підписів ми не задіювали студентів, які однією ручкою писали підписи для всіх кандидатів".

Як повідомив Ключковський, із 1,75 мільйона, переданих до ЦВК, найбільше підписів зібрано у Львівській області – 197 882 підписи, найменше – у Севастополі (3 871 підпис).

Із підписів, переданих до Центрвиборчкому, у Донецькій області зібрано 19 996 підписів, у Луганській – 29 160, у Харківській – 44 203, у Криму – 21 501.

Здача підписів, за словами Безсмертного, є переломом у виборчій кампанії. "Тепер ми будемо обирати пріоритетні точки і наносити удар туди. Оскільки, у багатьох регіонах відбувається наше повне домінування".

***

Окрім Ющенка, 723 429 підписів на свою підтримку здав до ЦВК кандидат у президенти Олександр Базилюк.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News