Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко попросила московського прокурора не ставати агітбригадою Кучми

Понеділок, 20 вересня 2004, 11:43
Співголова коаліції "Сила народу" Юлія Тимошенко звернулася до генерального
прокурора Росії Устинова з вимогою не втручатися в хід передвиборчої кампанії в Україні.

Про це йдеться в листі Тимошенко російському генпрокурору, розповсюдженому в понеділок прес-службою партії "Батьківщина".

"Крім того, переконливо прошу дати вказівку прес-службі Генеральної прокуратури Російської Федерації не працювати агітбригадою Леоніда Кучми, припинити поширювати недостовірну інформацію, що ганьбить мою честь і достоїнство і дискредитує мене перед громадянами України і Росії", - відзначила Тимошенко.

Вона нагадала, що кілька років тому Генпрокуратура РФ уже починала "широкомасштабну провокацію" проти неї, яка провалилася.

"Тоді теж були максимально використані засоби масової інформації для дискредитації мене, як одного з лідерів опозиційних сил в Україні, напередодні виборів у парламент України", - написала Тимошенко.

Вона порекомендувала російській прокуратурі зайнятися "більш невідкладними справами" по захисту конституційних прав і свобод громадян Росії, ніж "займатися політичними провокаціями проти опозиційних сил в інших державах, втручаючись таким чином у хід передвиборчої кампанії в цих країнах".

Тимошенко повідомила також, що не одержувала повістки від російської прокуратури, тому що знаходиться "у постійних відрядженнях у регіонах України з організації виборчої кампанії президента України".

"Я не зобов'язана виконувати Закони Російської Федерації, це посадові особи ГВП РФ викликаючи мене зобов'язані керуватися міжнародно-правовими нормами, Конституцією України і чинним законодавством України", - відзначила вона.

"Проте, я ніколи не відмовлялася і не відмовляюся від надання показань слідчим, у тому числі і ГВП РФ", - підкреслила Тимошенко, запропонувавши російським слідчим приїхати в Україну, щоб узяти її показання і провести слідчі дії.

Тимошенко висловила подив обвинуваченням із приводу нібито передачі хабарів у розмірі 500 доларів США офіцерам російської армії в 1996 році і картриджа для ксерокса як хабара, вартістю 100 доларів США.

"Викликає здивування кілька питань: по-перше – невже так дешево можна купити російських офіцерів; по-друге – чому ця провокація знову реанімована, адже три судові інстанції Російської Федерації, включаючи Верховний Суд РФ, вже один раз виправдали цих офіцерів", - запитує Тимошенко.

"Відповідь на ці питання очевидна: в Україні виборча кампанія ввійшла у вирішальну стадію, наша коаліція з Віктором Ющенком перемагає на виборах і російська влада узялася вже вкотре допомогти Леоніду Кучмі", - відзначила вона.

Читайте також:

У київської прокуратури є чотири дні, щоб знайти Тимошенко

Тимошенко викликають до Москви, у прокуратуру. Вона довідалася про це з новин

Депутат з СДПУ(о) перестав жаліти Тимошенко?

Депутат з СДПУ(о) захищає Тимошенко

Московська прокуратура зачастила з викликами Тимошенко

Тимошенко викликають у Москву, до прокуратури. Вона довідалася про це з новин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...