Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Базів помилився - зброю Кастро мали привезти у жовтні?

Понеділок, 20 вересня 2004, 12:59
Партії українського військового обладнання для Куби й Венесуели мали бути надіслані до цих країн у вересні – жовтні.

Про це йдеться в статті "Джейнз Інтелидженс Дайджест", яка повідомила про можливі поставки зброї з України до Куби й Венесуели, повідомляє Радіо "Свобода".

"Джейнз Інтелидженс Дайджест" пише, що міністерство оборони України підібрало офіцерів із добрим знанням іспанської мови; їм пообіцяли збільшити невисоку платню в обмін на супровід вантажу до Куби й Венесуели.

"Ці офіцери працюватимуть як мовні фахівці чи перекладачі, а також як фахівці, що навчатимуть кубинців та венесуельців користуватися обладнанням. Як уважають, протягом вересня – жовтня обладнання вже використовуватиметься в обох країнах", - говориться в статті.

Обсяг обладнання, яке постачає міністерство з оманливою назвою «міністерство машинобудування» (а воно, як зазначає "Джейнз Інтелидженс Дайджест", великою мірою залучено до військового експорту України), буде поділено порівну між Кубою й Венесуелою.

Головна частка цього обладнання, як мовиться в статті, – "легке й середнє", серед того легкі стрілецькі озброєння, малі й середні військові машини. Як дізналося британське видання, уже тривають переговори й про те, щоб Україна надала і Кубі, і Венесуелі також і стратегічно важливіші озброєння, що можуть викликати занепокоєння США, говориться в статті.

Видання відзначає, що обсяг експорту військового призначення з України може цього року сягнути максимальної досі цифри – 700 мільйонів доларів. При цьому зауважується в статті, що ця сума названа без урахування значного обсягу неофіційної торгівлі озброєннями.

"Джейнз Інтелидженс Дайджест" нагадує, що з 1992 року українська зброя опинялася в багатьох зонах конфліктів у всьому світі, як-то в Перу, Сьєрра-Леоне, Афганістані, Іраку, Ємені, Пакистані, Малайзії й Шрі-Ланці.

Адміністрація президента України заперечує повідомлення британських аналітиків. Як заявив заступник голови адміністрації президента Василь Базів, минулими двома роками продукція військового призначення не постачалася до Венесуели, і на сьогодні немає інформації про такі плани на майбутнє. Так само й до Куби постачань не було.

Читайте також:

Банкова спростувала те, у чому Україну не підозрювали

КУЧМА ХОТІВ ПРОДАТИ ЗБРОЮ ЩЕ ОДНОМУ ВОРОГУ США – КАСТРО?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування