Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

По американцях в Іраку могли стріляти з української зброї

Понеділок, 20 вересня 2004, 14:10
Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство щодо 4 іноземців, які обвинувачуються у підготовці торгівлі зброєю, військовою технікою й у пошуку найманців з метою їхнього вербування для участі в збройних конфліктах на території інших держав.

Як повідомив у понеділок на брифінгу в Києві глава прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко, зараз обвинувачувані знайомляться з матеріалами кримінальної справи, після чого вона буде передана до суду.

"Слідство встановило, що 4 іноземця (громадяни Греції, Іраку і Пакистану) створили злочинне угруповання для незаконної купівлі великої партії вогнепальної зброї і військової техніки на суму біля $800 млн.", - сказав Руденко.

За його словами, ці товари мали бути вивезені до Іраку для використання в бойових діях проти сил антитерористичної коаліції.

Крім того, у березні 2004 року іноземці запропонували громадянину України за винагороду підшукати 100-150 осіб з числа колишніх військовослужбовців, підривників і саперів, з метою їхнього вербування для участі в збройних конфліктах на території інших держав.

Руденко додав, що злочинці розробляли плани щодо фінансування, матеріального забезпечення і навчання найманців у спеціальних таборах, що планувалося створити в Україні.

Руденко також повідомив, що Генпрокуратура України завершила розслідування і направила до суду кримінальну справу щодо посадової особи одного з товариств з обмеженою відповідальністю, що обвинувачується в контрабанді зброї і підробці документів.

Руденко сверджує, що слідство встановило, що з України були вивезені крилаті авіаційні ракети, а також контрольно-перевірочна апаратура до них.

За його словами, поки не відомо, який суд буде розглядати цю справа. Він відзначив, що в обвинуваченні фігурує тільки одна посадова особа ТОВ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування