Штаб Януковича забув про російські підписи, а штаб Ющенко займеться "вестерном"

Понеділок, 20 вересня 2004, 19:09
Повідомлення про півмільйона підписів українських громадян, зібраних в Росії на підтримку Януковича, має стати предметом спецрозслідування Центрвиборчкому.

Так вважає представник Ющенка в ЦВК Юрій Ключковський.

Гучно розрекламованих 560 тисяч підписів на підтримку Януковича, які було зібрано в Росії, немає серед підписних листів, поданих до ЦВК, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Минулого тижня Ключковський звернувся до голови ЦВК Сергія Ківалова з проханням надати офіційний висновок ЦВК щодо можливості використання привезених з Росії підписних листів на підтримку Януковича.

Представник Ющенка в ЦВК переконаний: саме своєчасна реакція дозволила зрозуміти штабу Януковича, що будуть проблеми з урахування таких підписних листів.

Ключковський також відзначив, що за поданням Міністерства закордонних справ, ЦВК утворила нещодавно закордоні виборчі дільниці з розрахунку на 200 тисяч виборців.

"Якщо в Росії є півмільйона українських громадян і про це знає прем'єр-міністр, то чому підлегле йому МЗС не зафіксувало цю кількість виборців і не захотіло зробити відповідне подання до ЦВК. Може його права рука не знає, що робить ліва?", - зауважив народний депутат.

Ключковський також висловив сумнів щодо того, чи дотримано українське законодавство при зборі підписів за кордоном.

"Збирати підписи громадян, які підтримують того чи іншого кандидата можуть тільки інші громадяни України за дорученням відповідних довірених осіб. Однак у нас за кордоном таких довірених осіб немає", - зауважив він.

Ключковський припустив, що до цього могли бути залучені посадовці МЗС, тоді як службовим особам органів державної влади та органів місцевого самоврядування це робити заборонено.

Коментуючи шляхи транспортування цих підписів в Україну, він зазначив: "Якщо це транспортувалось дипломатичною поштою, то це також протизаконно, тому що кандидатам в президенти заборонено використовувати службове становище для власної підтримки на виборах".

"І тому мені здається, що півмільйона підписів, зібраних в Росії, мали б бути спеціальним предметом вивчення ЦВК щодо попередження кандидату про порушення законодавства", - заявив Юрій Ключковський.

***

В той же час довірена особа Ющенка по загальнодержавному виборчому округу Микола Катеринчук готує скаргу до ЦВК щодо неправомірних дій телеканалу "Інтер" в зв’язку з показом політичної антиреклами, спрямованої проти Ющенка.

"Якщо ЦВК жодним чином не відреагує на подану скаргу, ми звернемося до Верховного Суду з вимогою позбавити ліцензії телеканал "Інтер", - запевнив Катеринчук.

Як повідомлялося, на телеканалі "Інтер" розпочалась трансляція політичної антиреклами з використанням символіки та рекламних роликів Ющенкав стилі вестерн.

Читайте також:

На отруєння Ющенка "Інтер" прореагував антирекламою у стилі вестерн

До шанувальників Януковича додалося ще півмільйона з Росії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування