Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Медведчука не вірить, що США застосують санкції проти Кучми

Вівторок, 21 вересня 2004, 18:44
Радник голови адміністрації президента Віктора Медведчука Михайло Погребинський
назвав не більше, ніж фікцією законопроект американського конгресмена, який передбачає санкції проти українських урядовців за утиски демократії.

В інтерв’ю "Радіо Свобода", Погребинський відмовився коментувати законопроект.

"Я тільки з телебачення почув, що він ніби не зареєстрований у Палаті представників. Схоже, що це якась фікція. Хтось, щось намалював, а ми будемо коментувати невідомо що. Ну, не може бути для мене публікація в "Українській правді" приводом для коментування", - сказав Погребинський.

На закид, що законопроект оприлюднено також в "Дзеркалі тижня", Погребинський сказав, що "Дзеркало тижня" також працює за темником".

"У нас, ви знаєте, свої темники. Тому давайте щось серйозніше, ніж виглупляння якогось депутата. У нас ви знаєте, скільки дурнів є. Там, я думаю, не менше", - заявив він.

Інший політолог Володимир Полохало припустив, що "Акт щодо демократії та чесних виборів в Україні 2004," який розробив американський конгресмен Дана Рорабахер, не вплине на виборчий процес в Україні.

Проте, на його думку, цей документ змусить замислитися представників влади, чи застосовувати для фальсифікації виборів в день голосування адміністративний ресурс.

"Мені здається, американський політикум розділився на дві частини. Одна не прагне робити якихось різких кроків до закінчення виборів в самих США, 4 листопада. Інша частина вже сьогодні готова лобіювати свою реакцію на нечесні вибори в Україні. Тому цей законопроект можна розцінювати, як певний сигнал українському політикуму", - сказав Полохало.

Американський конгресмен Дана Рорабахер вніс законопроект до Палати представників, у якому, у разі непроведення вільних, чесних та прозорих президентських виборів за стандартами ОБСЄ і ради Європи, рекомендується відмовити у в’їзді до США вищим посадовим особам чинної влади і їх родині, конфіскувати їх майно у США та заборонити позики та інвестиції.

Читати також:

Конгресу США пропонують ввести санкції проти Кучми, Януковича і всіх-всіх-всіх

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування