Отруєння Ющенка додасть напруження президентській кампанії, вважають на Заході

Середа, 22 вересня 2004, 10:04
Британський часопис "Файненшнл Таймс" вважає, що отруєння Віктора Ющенка додасть напруження у передвиборчу кампанію в Україні.

На думку кореспондента видання у Києві Тома Ворнера, заява Ющенка у парламенті, де було сказано "влада – це вбивця" "посилює тертя й напруженість у передвиборчій кампанії в Україні, що й без того вже позначилась брудними витівками та проявами насильства", повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Файненшнл Таймс" нагадує список жертв, які назвав Ющенко у парламенті: В"ячеслав Чорновіл, який загинув в автокатастрофі 1999 року, журналіст Георгій Ґонґадзе, якого знайшли обезголовленим 2000 року та колишній керівник центрального банку Вадим Гетьман, якого застрелили у власному будинку 1998 року.

Видання також нагадує, що минулого вікенда група молодиків напала та завдала шкоди одному з виборчих автобусів кампанії пана Ющенка у Харкові, а у селищі Іркліїв було підпалено крамницю, що розповсюджувала матеріали кампанії Віктора Ющенка.

Раніше темі отруєння Ющенка присвятило свою статтю видання "Таймс".

Автори статті "Претендент на президентських виборах в Україні заявляє про змову з метою його отруїти" зазначали, що "провідний опозиційний кандидат на президентських виборах в Україні звинуватив політичних опонентів у змові з метою його отруїти. Усе це у свою чергу драматично підняло температуру вже й без того розігрітої передвиборчої кампанії".

Видання нагадує, що "попри заяви про переслідування й перешкоджання проведенню виборчої кампанії Віктора Ющенка, опитування громадської думки вказують на те, що Віктор Ющенко веде перед за популярністю, випереджаючи прем'єра Януковича навіть за умов, що останній домінує у засобах масової інформації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування