Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович "наїхав" на парламент у дестабілізації ситуації

Середа, 22 вересня 2004, 12:36
Прем'єр-міністр Віктор Янукович, виступив із критикою опозиції за надмірну політизацію питання про прийняття державного бюджету на 2005 рік.

Про це Янукович сказав, відкриваючи засідання Кабміну в середу, 22 вересня.

"Це питання (підготовка бюджету-2005) занадто політизоване, насамперед, опозицією, тому що їй невигідно, щоб він був прийнятий", - сказав Янукович.

На його думку, опозиції невигідне прийняття соціального бюджету-2005, підготовленого Кабміном.

Зокрема, Янукович зазначив, що підготовлений Кабміном проект держбюджету-2005 передбачає підвищення зарплати працівникам освіти на 60-65%, вирішення багатьох соціальних проблем, збільшення допомоги малозабезпеченим родинам.

Янукович закликав членів Кабміну працювати з конструктивно налаштованою частиною парламенту, щоб прийняти бюджет вчасно.

Водночас Янукович зазначив, що від парламенту важко очікувати стабільної роботи перед президентськими виборами.

"Події в парламенті не дають нам надії, що до кінця передвиборної кампанії в нас буде надійне співробітництво з парламентом, на жаль. Парламент стає стійким фактором дестабілізації ситуації", - сказав Янукович.

Він також повторив, що вважає недоцільною свою передвиборчу відпустку.

Янукович також доручив членам Кабміну, закріпленим за регіонами, цього тижня виїхати в регіони і проконтролювати своєчасну виплату доплат до пенсій, щоб уникнути різних провокацій і проінформувати його особисто про виконання рішення Кабміну.

"Питання різних провокацій не повинні відображатися на людях", - сказав він.

Янукович також доручив членам Кабміну проконтролювати своєчасну підготовку регіонів до опалювального сезону.

Як повідомляло агентство, раніше Комуністична партія заявила, що не буде голосувати за внесений Кабміном проект держбюджету-2005.

Кандидат у президенти, лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз прогнозує, що проект бюджету-2005 буде прийнятий Радою після виборів президента.

Кабмін направив у Раду на розгляд і затвердження проект держбюджету-2005 з доходами 87 796,7 млн. гривень, видатками 92 659,7 млн. гривень і дефіцитом 4 973,3 млн. гривень

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування