Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков впевнений, що Медведчук парламент "не заламає"

Середа, 22 вересня 2004, 13:27
Народний депутат України Олександр Волков вважає, що фракції, які сьогодні не беруть участі в голосуванні, в першу чергу шкодять прем'єр-міністру Віктору Януковичу, а не парламенту.

Про це він сказав журналістам, коментуючи відмову фракцій СДПУ(о), “Трудова Україна” і “Регіони України” від участі у голосуванні у сесійній залі.

Волков звернув увагу на те, що сьогодні опозиційні депутати і деякі депутати більшості демонструють, що можуть працювати і без цих трьох фракцій досить успішно. Тому їхню позицію він охарактеризував як "не від великого розуму". "Те, що вони блокують, я не розумію, чого вони добиваються", - сказав Волков.

Він наголосив, що сьогодні головним питанням є прийняття бюджету на наступний рік, і блокування роботи парламенту може заблокувати і бюджет.

Сам Волков виступає категорично проти перенесення розгляду проекту бюджету-2005 на післявиборчий період: "Я буду все робити, щоб це не відбулось, але сама прем'єрська фракція (“Регіони України”) незрозуміло веде себе у цьому питанні".

"Я розумію, є якісь амбіції у влади, в адміністрації президента, які давали вказівки, а може, і не давали покинути зал і не голосувати цим фракціям, але треба мати і свій розум, і доходити до того, що це сьогодні невигідно уряду", - сказав він.

Також Волков звернув увагу на те, що в понеділок і у вівторок голосуються законопроекти, узгоджені між лівими і правими силами, тобто таким чином вони показують, "що не вдасться сьогодні адміністрації президента заламати роботу, нашкодити ВР – не буде цього. Чим більше йде тиск з Банкової, тим більше консолідуються депутати".

Він наголосив, що вже йдуть розмови про створення парламентської більшості іншого формату, але висловив упевненість, що це - ситуативна ситуація, і більшості як не було, так і не буде найближчим часом.

Водночас, Волков зауважив, що на місці трьох вищезгаданих фракцій він би "дуже добре замислився, оскільки 226 твердих голосів вже є, і ними можна ухвалити будь-яке рішення".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...