Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН ПОПЕРЕДЖАЄ: ЇХ НАМАГАЮТЬСЯ ПОСТАВИТИ НА КОЛІНА

Середа, 22 вересня 2004, 14:03
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що нікому не вдасться поставити парламент на коліна.

Про це він сказав під час нагородження почесними грамотами Верховної Ради України народних депутатів цього скликання.

Литвин підкреслив, що нагородження проходить у складний момент роботи парламенту.

Коментуючи блокування пропрезидентськими фракціями голосувань, він підкреслив: "Мене ця дикість дивує, скажу чесно - не можу зрозуміти, що відбувається, немає логіки".

Зокрема, спікер сказав, що не може зрозуміти, як може відбуватись таке, коли депутат відстоює законопроект, а в нього забирають картку для голосування, "це за межами кріпацтва".

"Хочуть поставити парламент на коліна". При цьому Литвин додав: "Не вдасться, рубікон вже перейдено. Які б там служби не залучались і щоб вони не робили, цинізму далі витримати не можна".

Спікер звернувся до представників фракцій "Регіони України", "Трудова Україна", "Союз" та СДПУ(о) із закликом: "Ви своїми руками руйнуєте парламент, ви своїми руками руйнуєте парламентаризм, невже ви цього не розумієте?!".

Литвин висловив думку, що головними причинами цієї ситуації є намагання деяких сил показати, хто керує парламентом, а також продемонструвати суспільству, що такий парламент не потрібен.

"Якщо ви з цим згодні - давайте приймемо рішення, підемо в округи на два місяці, а потім повернемось, і будемо вирішувати долю парламенту", - сказав Литвин.

При цьому він висловив переконання, що після такого суспільство скаже, що така Верховна Рада не потрібна.

Спікер зауважив, що коли він зустрічається окремо з кожним депутатом, то вони знаходять порозуміння, але коли збирається група чи фракція - він не може до неї достукатись.

"Я хочу, щоб ви мене зрозуміли і підтримали. Я, як і ви, живу парламентом і хочу зробити, щоб парламент був парламентом у всьому".

"Не можу дивитись, коли поважні люди сором'язливо ховають очі, коли в нього забирають картку", - наголосив голова Верховної Ради України.

Литвин ще раз попередив, що першочергово буде включати до порядку денного урядові і президентські законопроекти, "і хай ті, хто підтримує уряд, не голосують за них", - наголосив спікер.

Він ще раз наголосив, що не допустить знищення Верховної Ради, сказавши, що "мене особисто не хвилюють президентські вибори, мене хвилює, що буде після президентських виборів".

УНІАН

Читайте також:

Волков впевнений, що Медведчук парламент "не заламає"

Фракції Януковича, Тігіпка і Медведчука доводять безглуздість парламенту?

У трудовиків, СДПУ(о) і регіонів відібрали картки. Литвин закликав до непокори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування