Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СМЄШКА І САЦЮКА МОЖУТЬ ДОПИТАТИ ПО ОТРУЄННЮ ЮЩЕНКА

Середа, 22 вересня 2004, 14:31
Перший заступник голови парламентської комісії з отруєння Віктора Ющенка, депутат НДП Сергій Шевчук вважає, що події навколо лідера "Нашої України" є політичним тероризмом.

"На моє переконання, це факт політичного тероризму. Тероризму проти однієї особи, але півкроку до тероризму проти багатьох", - сказав Шевчук у вівторок у ефірі "5-го каналу".

"Якщо буде це доказано і прокуратурою, і слідчою комісією, то треба дати політичну оцінку особам, які це виконували, прирівняти їх до терористів, і організаціям політичним, які здійснювали цей замах", - додав він.

Шевчук розповів, що у вівторок відбулось перше організаційне засідання, визначені чотири блоки роботи.

"1-й – це медичний блок, в складі комісії 4 лікарі, досвідчені лікарі. Блок, пов’язаний з оперативною роботою правоохоронних органів, також у нас досвідчені фахівці в складі комісії".

"Юридичний блок, також він вже буде виконувати роботу, пов’язану з певною інформацією за кордоном. І окреме питання, що стосуватиметься безпосередніх розмов, складання протоколів із постраждалим", - сказав Шевчук.

На запитання, що у кулуарах гуляє "дуже делікатна інформація", що в той день, коли могло статися отруєння, Віктор Ющенко вечеряв з головою Служби безпеки України Смєшком та один з його заступників Сацюком, Шевчук сказав:

"Сьогодні було перше засідання комісії. Голова комісії надішле офіційні запити до відомства. Якщо інформація, яку ви сказали, підтвердиться, то спеціальна слідча комісія буде мати всі підстави викликати на допит, скласти протокол з тими людьми, яких ви назвали", - сказав депутутат.

Даючи оцінку резонансу від події, Шевчук зазначив, що "в цій кампанії є один програвший".

"І далеко не той, хто постраждав. Програла влада України", - сказав він.

Інший учасник зустрічі голова фракції НАПУ Микола Гладій зазначив, що такий факт ставить під сумнів бажання, щоб вибори пройшли прозоро, чесно, демократично.

Учасники зустрічі також припустили, що головний конкурент Ющенка Віктор Янукович мав би висловити свою власну точку зору з приводу цих подій.

"І тоді буде зрозуміло людські якості кожного з кандидатів, і як відповідно відреагує інший кандидат", - сказав Шевчук.

У вівторок у парламенті створено комісію з розслідування отруєння Ющенка. У п'ятницю керівник кампанії Ющенка Олександр Зінченко заявив, що не виключає, що отруєння Ющенка є замахом на його життя, про що свідчить поставлений лікарями діагноз.

За матеріалами "Огляду телеефіру"

Читайте також все про отруєння Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування