Кучму "задавили" західні темники і він не буде ховати адмінресурс

Середа, 22 вересня 2004, 17:14
Український президент Леонід Кучма відзначає "величезний тиск" на Україну напередодні виборів глави держави.

Відповідаючи на питання журналістів у середу в Павлограді (Дніпропетровська область), Кучма відзначив, що у світових новинах вибори в Україні стоять на другому місці після війни в Іраку.

"Ви знайдіть хоч одну позитивну публікацію про Україну. Сьогодні йде величезний тиск на Україну, на керівництво України, враження таке - якщо з опозиції не переможе кандидат, то відразу на другий день вибори будуть оголошені непрозорими і нечесними", - сказав Кучма.

Він сказав, що здивований безпрецедентною увагою до виборів в Україні. При цьому президент висловив здивування, що у світі не приділяють увагу невиконанню Сполученими Штатами Америки своїх зобов'язань по ліквідації твердого ракетного палива на Павлоградському хімічному заводі, а також зобов'язань по добудуванню енергоблоків на Рівненській і Хмельницькій АЕС, узяті на себе країнами Великої сімки після закриття Чорнобильської АЕС.

Кучма також відзначив, що у світі не приділяють уваги невиконанню зобов'язань стосовно України у зв'язку з її відмовою від будівництва АЕС в Ірані. "Однак світ мовчить. Так у кого темники?", - сказав президент.

Він також висловив здивування з приводу критики української влади щодо використання адміністративного ресурсу. "...Гра в адміністративний ресурс. Це не гра - це тиск", - сказав президент.

"Представник влади - прем'єр - йде кандидатом у президенти. Що вертикаль (виконавчої влади ) ця повинна сховатися і мовчати, і говорити, що ми нічого не робили? Скажіть, будь ласка, це що таке? Це об'єктивність чи засіб якийсь інший, і які цілі переслідуються в цьому плані", - відзначив він.

"Дайте нам самим вирішити свою долю. Ми розберемося", - підкреслив Кучма.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування