Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА: БІЛЬШІСТЬ РОЗВАЛИЛАСЯ, БО КОМУСЬ "ЩОСЬ" ПРИЩЕМИЛИ

Середа, 22 вересня 2004, 18:04
Президент України Леонід Кучма заявляє, що відсутність закріпленої в Конституції взаємної відповідальності законодавчої і виконавчої влади може призвести країну до катастрофи.

Про це він заявив у середу в інтерв'ю журналістам у Павлограді Дніпропетровської області, коментуючи останні події в парламенті.

"Цими всіма подіями в парламенті підтверджено: якщо не буде реформи, якщо не буде записано це в Конституції, то всі ці більшості, коаліції - це тимчасове явище. Як когось прищемили за щось - я маю на увазі, насамперед, комерційні інтереси - так відразу немає коаліції. Ми не можемо так ризикувати своїм майбутнім", - сказав Кучма.

Президент відзначив, що Верховна Рада на нинішньому етапі не відповідає за те, що відбувається в країні. За його словами, парламент робить спроби "увесь час виступати в ролі критика виконавчої влади і президента, і ніяк не розуміє, і не хоче розуміти, що левова частка відповідальності - 50:50 - за парламентом".

"Якщо немає законодавчого забезпечення - нічого ж нема", - сказав президент, відзначивши, що аналіз прийнятих парламентом останнім часом законів показує, що "вони (закони) суто популістські". "Ми ведемо країну до катастрофи", - підкреслив він.

Кучма відзначив, що його хвилює майбутнє Верховної Ради після президентських виборів. "Адже відразу після президентських настають парламентські. Що, ви думаєте, буде бажання приймати непопулярні рішення з погляду рейтингу своїх партій?", - риторично запитав президент.

Він також відзначив, що в прийнятих парламентом законах надано дуже багато незаслужених пільг. "Якщо порахувати всі пільги в нашому законодавстві, потрібно кілька бюджетів", - підкреслив президент. "Ми багато проблем не вирішуємо, а тільки загострюємо. Сьогодні такі революційні настрої в парламенті, що нехай заспокояться", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування