Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин почав працювати, істерічні СДПУ(о) і трудовики не прийшли

Середа, 22 вересня 2004, 18:54
Тимчасова комісія Верховної Ради з моніторингу виборів президента до наступного пленарного тижня має намір проаналізувати пропозиції до закону про вибори президента.

Пропозиція стосується допуску українських громадських організацій як спостерігачів на вибори, сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин після засідання комісії, що пройшло в середу.

Литвин, який очолює цю комісію, відзначив, що в середу відбулося установче засідання цієї комісії.

На ньому обраний заступник голови комісії, яким став представник фракції НДП-ПППУ Віталій Олуйко. Секретарем комісії обраний представник фракції Соцпартії Михайло Мельничук.

У ході засідання визначені чотири напрямки роботи комісії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перше - це законодавче забезпечення виборів президента України. Учасники засідання домовилися проаналізувати пропозицію ЦВК і народних депутатів по внесенню змін у закон про вибори президента України.

Зокрема, це стосується внесення поправок щодо спостерігачів від громадських організацій, на чому наполягає ПАРЄ.

Спікер підкреслив, що у цьому питанні необхідно виходити з необхідності внести "точкові зміни, щоб не ламати правила гри в процесі гри".

Другим напрямком роботи комісії, за словами спікера, стане аналіз виконання закону про вибори президента в частині дотримання рівних можливостей кандидатів.

Третім напрямком роботи комісії стане питання про матеріально-технічну, організаційну підготовку і кадрове забезпечення дня голосування - 31 жовтня 2004 року.

Литвин відзначив, що виходячи з інформації, яку надав член ЦВК на засіданні комісії, "дуже багато виникає проблем, починаючи з приміщення і закінчуючи транспортом".

Четвертим напрямком роботи комісії спікер назвав питання про практику розгляду звернень і скарг, пов'язаних з виборчим процесом.

Разом з тим, повідомив він, учасники засідання вирішили, що комісія не повинна втручатися в процеси, а покликана узагальнити інформацію і разом з ЦВК і місцевими органами влади ужити відповідних заходів.

Спікер повідомив, що на засіданні комісії з 12 членів комісії були присутні 9. Не брали участі в засіданні представники партії "Трудової України" і фракції СДПУ(о).

На засіданні були присутні члени комісії, представники Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Центральної виборчої комісії, Генеральної прокуратури України.

Говорячи про те, чи вважає він конституційним створення такої комісії, спікер ще раз підкреслив, що це рішення законне "і немає необхідності піднімати якусь істерію".

"Комісія буде працювати до 31 жовтня за будь-якої погоди", - підкреслив Литвин.

Як відомо, проти цієї комісії виступили СДПУ(о), "Трудова Україна" і "Регіони України", які кажуть, що Литвин не може її очолювати, а також залучати до комісії силовиків.

***

Коментуючи ситуацію, що склалася в парламенті у зв'язку з відмовою низки фракцій брати участь у голосуванні, Литвин підкреслив, що спокійно оцінює цю ситуацію.

Він нагадав, що парламентові удалося ухвалити рішення. "Я не бачу блокування роботи парламенту, парламент як працював, так і працює", - сказав Литвин.

У той же час спікер назвав дикістю спроби зруйнувати нормальну роботу парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...