Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович почав хреститися, ставлячи брехунів-провокаторів на місце

Четвер, 23 вересня 2004, 12:07
Прем'єр Віктор Янукович заявив, що підвищення мінімального рівня пенсій до 284,69 грн. не є популістськими обіцянками, і не буде діяти на час виборів.

"От вам хрест", - сказав Янукович під час робочої поїздки в Ровенську область. При цьому він перехрестився, як це було видно у ефірі каналу "Інтер".

"Хай не розносять брехню", - сказав Янукович, коментуючи висловлювання опозиції, що грошей не вистачить.

"Скільки можна вас дурити? Економіка росте і робиться своїми руками. Поважайте себе і свій труд!", - сказав Янукович.

"І хто його не поважає – ви повинні знати цих людей", - додав він.

"Я ніколи у своєму житті собі не зраджував і усе, що я говорю - я усе виконую. І коли говорять, що доплати (до мінімального рівня пенсій) і підвищення зарплати після виборів ми будемо забирати - не вірте, це провокація", - заявив прем'єр.

Янукович відзначив, що обманювати людей не можна, і такі обіцянки про підвищення зарплати будуть виконуватися і, тим більше, що кошти на це є, тому що економіка розвивається, і це дозволяє виплачувати пенсії.

Прем'єр також повідомив, що в проекті бюджету буде підвищено рівень дотації на розвиток сільського господарства.

"Раніш передбачалося підвищити дотацію у два рази, до 6,5 млрд. грн., але після надходження пропозицій, я думаю, ми вийдемо на рівень 7-7,2 млрд. грн. і будемо далі працювати над підтримкою сільського господарства", - констатував він.

Янукович нагадав, що в 2002 році дотації на розвиток сільського господарства складали 600 млн. грн., у 2004 - трохи більше 3 млрд. грн.

Як повідомлялося, 18 вересня Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення мінімального розміру пенсій до рівня прожиткового мінімуму для непрацездатних - 284,6 грн. Таке підвищення повинне охопити більше 10 млн. пенсіонерів.

У серпні мінімальна пенсія складала 137 грн.

Постановою передбачається виплата з 1 вересня поточного року адресної державної допомоги до пенсій тим непрацездатним громадянам, чия пенсія сьогодні менше прожиткового мінімуму в 284 грн.

Крім того, будуть проводитися доплати в розмірі 152 грн. пенсіонерам, що одержують пенсію за віком, але з меншим виробничим стажем, передбаченим законодавством (для чоловіків - 25 років, для жінок - 20).

Постановою також передбачена адресна допомога інвалідам із дитинства. Зокрема, інваліди з дитинства 1-ї і 2-ї групи, що одержують сьогодні відповідно 93 і 69 грн., будуть одержати доплату в розмірі 191 і 115 грн., що підніме рівень їхнього доходу до прожиткового мінімуму в 184 грн. Для інвалідів із дитинства 3-ї групи (обмежено працездатних) передбачена доплата 152 грн. до пенсії.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування