Кінах захищає Литвина. І разом з НДП просить мирно віддати владу

Четвер, 23 вересня 2004, 12:30
Кандидат у президенти Анатолій Кінах закликає не переносити загострення виборчої боротьби до сесійної зали Верховної Ради.

Кінах зазначив, що "окремі політичні сили у Верховній Раді намагаються штучно загострити стосунки серед депутатів та відносини фракцій, дестабілізувати роботу вищого законодавчого інституту в Україні".

"Я нагадую усім парламентаріям, що Верховна Рада – не арена для політичних битв та ігрищ", - сказав Кінах.

"Верховна Рада повинна займатися законотворчою роботою - ухваленням законів, які визначають подальший розвиток України та її економіки, покращання добробуту населення", - наголосив Кінах.

Кінах закликав згуртуватися навколо формування не владної чи опозиційної більшості, а навколо "насправді демократичної парламентської більшості для вирішення нагальних проблем державотворення, покращання рівня життя громадян".

Водночас у четвер поширила заяву фракція НДП-ПППУ, де висловлюється стурбованість ситуацією в державі.

"Перші тижні роботи Верховної Ради засвідчили, що деякі політичні сили намагаються перенести протистояння у сесійну залу", - ідеться в заяві.

"Досвід функціонування парламентської більшості у Верховній Раді, а також останні події довели, що необхідно шукати нові підходи до засад її створення, методів формування, принципів керівництва…", - ідеться у заяві.

Фракція НДП-ПППУ закликає інші сили і весь народ "не допустити подальшого загострення ситуації, зробити все можливе, щоб вибори і передача влади пройшли мирним шляхом, чесно, відповідно до волевиявлення виборців".

Як відомо, Кінах очолює Партію промисловців і підприємців (ПППУ), яка утворює спільну фракцію з НДП.

У середу Кінах підписав угоду про чесні вибори з лідером перегонів Віктором Ющенком.

Протягом поточного тижня найбільші фракції більшості – СДПУ(о), "Трудова Україна" і "Регіони України" саботують голосування у Верховній Раді, протестуючи проти позиції спікера Володимира Литвина, який очолив комісію по контролю за виборами президента.

УНІАН, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування