Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз помирився з Ющенком, але в його уряді працювати не буде

Четвер, 23 вересня 2004, 13:00
Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що не бачить себе на будь-якій посаді в уряді президента Віктора Ющенка

Про це він розповів в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

"Я не думаю, що це можливо - із кількох міркувань, про котрі давайте ми поговоримо після президентських виборів", - сказав він, зауваживши, що посади йому пропонувалися з різних джерел.

Мороз назвав хибним тлумачення про те, що коли б він відмовився від участі у виборах на користь Віктора Ющенка, то він би переміг у першому турі.

"Переконувати людей у хибності таких тверджень навряд чи потрібно. Хоча б тому, що, наприклад, відмова від участі у виборах Юлії Тимошенко і її прихід до Віктора Андрійовича нічого не додали Ющенку. І це можуть підтвердити спеціалісти з “Нашої України”. Вони знають, що створення спільного блоку Ющенко-Тимошенко додали Віктору Андрійовичу 1% підтримки, не більше", - сказав Мороз.

На запитання, чи контактував він із Ющенком після підписання декларації про чесні вибори, він сказав, що ні.

"Я спробував зв'язатися з ним тижнів два тому, але з'ясувалося, що він за кордоном. Потім була різнопланова і суперечлива інформація про нього, я не мав часу аналізувати її, бо був весь час у поїздках по Україні", - сказав Мороз .

"А врешті, виявилося те, що тепер знають усі. На мій погляд, тут і команда Віктора Ющенка помилилася, довгий час утаємничуючи справжню інформацію про свого кандидата. Що й призвело до не зовсім адекватних коментарів", - додав він.

Мороз повідомив, що розмовляв із Ющенком після того, як у парламенті пролунала його "різка заява" на адресу Мороза й відповідь лідера СПУ.

"На мій погляд, ми порозумілися й домовилися, що треба дезавуювати деякі речі, про які йшлося у наших виступах. Я думаю, що ми знайдемо форму, яким би чином реакцію емоційну не змішувати із суттю політичного процесу", - сказав він.

Щодо майбутніх виборів Мороз зазначив, що сценарії, коли вибори будуть визнані недійсними, або силовий варіант, ним розцінюються "як провідні".

Він не став стверджувати, що в разі реалізації таких сценаріїв люди вийдуть із протестами на вулиці.

"Поки що у мене немає переконання, що це можливо. Я провів надто багато зустрічей з людьми і, на мій погляд, досить непогано можу оцінювати ситуацію, аби стверджувати щось подібне", - сказав лідер СПУ.

Про зацікавленість Медведчука в участі Мороза у вибору, лідер соціалістів сказав, що в голови АП мета одна: збереження нинішньої системи влади і нинішніх персоналій цієї влади, включаючи Леоніда Кучму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування