Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна стала найбільшим медіа розчаруванням

Четвер, 23 вересня 2004, 13:47
Україна стала найбільшим розчарування серед усіх країн, де веде своє мовлення радіо "Свобода".

Про це заявив президент корпорації Вільна Європа/Радіо Свобода Томас Дайн під час зустрічі у Студентському клубі Львівського національного університету імені Івана Франка з нагоди святкування 50-річчя радіо "Свобода".

За його словами жодна інша держава не відійшла так далеко від сподівань, які на неї покладали. Американські високопосадовці навіть назвали цю ситуацію окремим терміном - "втома від України".

І хоча нині Україна має бодай подобу незалежності, головним її болем, на думку Томаса Дайна, залишається становлення незалежних мас-медіа. Адже зараз левова частка теле- і радіоресурсів належить людям, близьким до адміністрації президента України. І свою інформаційну політику вони формують з огляду на так звані "темники".

"В Україні переважають ті ЗМІ, які лояльні до нинішньої влади, - впевнений Дайн, слова якого наводить Західна українська корпорація.

"У вашій державі зараз складно займатися журналістикою і з огляду на низьку заробітну плату, і з огляду на те, що журналіст часто стає мішенню. Приміром, у 2000 році в Україні було вбито 39 журналістів, а у 2003 від переслідувань потерпіли 42 представники мас-медіа", - зазначив Дайн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування