Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко потроїть зусилля, бо Янукович грає по-чорному

Четвер, 23 вересня 2004, 14:24
Керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка, віце-спікер Верховної Ради Олександр Зінченко вважає, що дії президента Леоніда Кучми та прем’єра Віктора Янукович змушують потроїти зусилля з контролю за чистотою виборів.

"Останні заяви та кроки президента Кучми та прем’єра Януковича змушують нас подвоїти, а то й потроїти зусилля з контролю за чистотою виборчого процесу та підрахунку голосів, недопущенню фальсифікацій", - заявив він.

"Режим Кучми-Януковича відчув, що він вже програв вибори, - сказав Зінченко, слова якого наводить прес-служба центрального штабу Віктора Ющенка.

Зінченко також стверджує, що "Янукович розуміє, що не переможе в умовах навіть відносно чесної конкуренції, і грати здатен лише по-чорному". "Тому Кучма й Янукович в унісон дискредитують традиційні для демократичних суспільств механізми контролю за виборчим процесом", - вважає Зінченко.

Він також додав, що відмовившись піти у відпустку, "Янукович показав, що не хоче як кандидат працювати у рівних умовах з іншими".

"Штаб Януковича відкрито дискредитує намір консорціуму провідних соціологічних служб України провести у день виборів опитування на виході із виборчих дільниць (екзит-пол), бо бачте, Віктор Федорович не знають, "як ними маніпулювати", - зауважив він.

Зінченко також стверджує, що "Янукович разом з Кучмою та Медведчуком пішов у психологічну атаку на Верховну Раду, і зокрема, на очолювану Володимиром Литвином парламентську комісію з моніторингу за виборчим процесом".

"Нарешті, агонізуючий режим нервово та істерично, в дусі холодної війни, відреагував на заяви Моніторингового комітету ПАРЄ, посла Канади в Україні Ендрю Робінсона, в яких висловлене занепокоєння, що вибори в Україні не відповідатимуть міжнародним стандартам", - зазначив Зінченко.

"Так само режим реагує на публікації у зарубіжній пресі стосовно України. Президент підозрює Захід у наявності темників, що є абсурдом, а генеральний прокурор Васильєв планує "дослідити роботу" австрійських журналістів, бо йому не подобається як у Австрії висвітлюють факт отруєння Ющенка", - сказав він.

"Маски скинуто. Ціна деклараціям Кучми-Януковича про цивілізованість та гарантування проведення чесних виборів – копійка. На ділі ми бачимо їхнє бажання вивести Україну за рамки правового поля, привести її до міжнародної ізоляції, спрямувати дорогою, яка веде в нікуди. Однак всі шляхи та стежки до фальсифікації буде перекрито, який би тому спротив не чинили Кучма та Янукович", - наголосив Зінченко.

Він пропонує команді Кучми "спокійніше ставитися до завершення терміну перебування у владних кабінетах".

Він закликає можновладців "розстатися з владою тихо, мирно, без галасу та потрясінь, не перекладати свої особисті проблеми на голову всього українського народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування