Порошенко знову каже, що уряд заховав 8 мільярдів

Четвер, 23 вересня 2004, 15:06
Парламент відмовився відхилити проект державного бюджету на 2005 рік і прийняв його до розгляду.

Народні депутати зареєстрували два проекти постанови, що пропонують відхилити проект держбюджету 20 жовтня. Ці постанови не були підтримані - один з них набрав 206 голосів, другий - 209 при необхідних 226.

За відхилення бюджету голосували фракції "Наша Україна", БЮТ, КПУ та СПУ, група "Центр" та частина позафракційних.

Таким чином, бюджет вважається прийнятим до розгляду.

Представляючи проект бюджету перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров, заявив, що уряд Януковича вперше виконав дохідну частину минулого бюджету та продемонстрував макроекономічну стабільність.

Для майбутнього доходу Азаров задекларував доходи на рівні 110 мільярдів гривень та відзначив його соціальну спрямованість.

У той же час голова бюджетного комітету Петро Порошенко, незважаючи на схвалення бюджету представниками "почившої у Бозі більшості", піддав його різкій критиці.

Він висловив здивування, чому доповідати про бюджет не прийшов сам прем'єр, а також звинуватив уряд у приховуванні 8 мільярдів гривень

Порошенко нагадав, що вже зараз справдився його прогноз про інфляцію більше 10%, зазначивши, що "інфляція сьогодні кричить із полиць магазину, ганьба уряду кричить на кожній АЗС".

Порошенко зазначив, що вартість споживчого кошику збільшилася вдвічі, і тому, незважаючи на всі підвищення зарплат і пенсій, реальний рівень життя знизився.

"Останній бар'єр, який впав – був курс гривні. І це, незважаючи на увесь валютний запас, за який має відповідати Тігіпко, а не їздити як голова штабу Януковича", - сказав Порошенко. Він зазначив при цьому, що за курсом "полізуть і ціни".


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News