Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вважає, що Марчука звільнено за діло

Четвер, 23 вересня 2004, 15:38
Прем`єр-міністр України Віктор Янукович переконаний, що президент України Леонід Кучма мав вагомі причини для відставки міністра оборони України Євгена Марчука.

Про це Янукович заявив в четвер журналістам в Острозі Рівненської області.

"Питання утилізації боєприпасів, воно хвилювало і хвилює все українське суспільство", - сказав прем'єр. "І якщо це питання не вирішується, або вирішується незадовільно – глава держави приймає відповідне рішення", - додав Янукович.

Він зазначив, що таке рішення необхідно було прийняти, щоб "не повторювалися вибухи на мирній землі". Водночас, прем'єр висловив переконання, що питання призначення нового міністра оборони буде вирішено найближчим часом. Янукович зазначив, що у керівництві Збройних Сил України достатньо фахівців для того, щоб обійняти цю посаду.

У той же час голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що за один місяць до президентських виборів бажаючих зайняти посаду міністра оборони України буде мало.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання в ході прес-конференції, присвяченій створенню парламентської асамблеї країн - учасниць ГУУАМ.

Водночас він зазначив, що не знає, хто буде наступним міністром, зауваживши, що для нього стала повною несподіванкою вчорашня відставка Марчука.

При цьому він нагадав, що Марчук в середу зранку представляв у парламенті законопроекти, "і нічого не віщувало такого розвитку подій".

Відповідаючи на запитання, чи може відставка Марчука означати, що Україна може прийняти рішення про виведення військ з Іраку, Литвин відповів, що зміна конкретної особи при владі не повинна впливати на політику держави.

"Стійкість державної системи тоді демонструється, коли рішення і дії не залежать від рішення і волі однієї особи", - наголосив голова ВР.

Як повідомлялося, 22 вересня у місті Павлограді Дніпропетровської області Кучма повідомив, що прийняв відставку міністра оборони України Марчука.

Серед мотивів відставки Кучма назвав ситуацію, яка склалася з ліквідацією в Україні боєприпасів. Зокрема, президент згадав про пожежу на військових складах у с.Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області у травні цього року.

УНІАН

Читайте також:

Марчук не подавав у відставку? Іде підготовка силового сценарію?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування