Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(О) ГОТОВА ПРАЦЮВАТИ В ОПОЗИЦІЇ ПРИ ПРЕЗИДЕНТІ ЮЩЕНКУ

Четвер, 23 вересня 2004, 17:16
СДПУ(о) готова працювати у опозиції в разі перемоги Віктора Ющенка на виборах президента.

"Якщо переможе Ющенко і всі підуть до нього в більшість, СДПУ(о) одинокою залишиться в опозиції", - сказав на прес-конференції лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук.

У такому разі СДПУ(о) претендуватиме на два-три парламентьких комітети, сказав Кравчук. "І ми їх отримаємо – якщо при владі будуть демократи".

Нинішню ситуацію в парламенті Кравчук назвав "базаром", "бесарабкою" і "п'яною вакханалією".

Ситуація протримається до виборів президента і тоді, за словами Кравчука, буде створена більшість під одного із переможців – Ющенка чи Януковича.

"Зараз більшість комітетів у руках опозиції. Президія Верховної Ради також складає дивну картину: є системний опозиціонер Мартинюк, є Зінченко, висунутий СДПУ(о), який мігрував у інший табір, і став ситуативною опозицією", - додав Кравчук.

"Литвин, керований добрими намірами, щоб парламент працював, веде Верховну Раду так, що не зрозуміло – хто в нас більшість, а хто опозиція", - сказав Кравчук.

"Наша позиція неголосувати викликана саме цим: зі становищем у Верховній Раді ми не хочемо миритися".

За словами Кравчука, будь-яке питання використовується в політичному контексті.

"Закон про гарантії президента – був проект Пустовойтенка, був Шарова. Сьогодні ще подав Терьохін ("Наша Україна"). Для чого? Щоб використати трибуну! Вносять цей проект, щоб потанцювати! Ми не хочемо брати участь у вакханалії!", - сказав Кравчук і додав, що особисто не підтримуватиме закон про гарантії.

Під час зустрічі з пресою Кравчук закликав Олександра Зінченка подати у відставку з посади віце-спікера. Він представив листа такого ж змісту, підписаного героями України та СРСР.

"Ми б не писали листа, якби Зінченко сказав, що розійшовся з нами в поглядах. А він почав шельмувати партію, яку творив", - сказав Кравчук.

За його словами, Зінченко став віце-спікером за квотою СДПУ(о). "Ми через нього не доотримали три комітети".

"Всім відомо, що це я запропонував Зінченка заступником голови Верховної Ради", - додав Кравчук.

На питання, де закріплена квота СДПУ(о) на цю посаду, Кравчук сказав, що це міститься у протоколі більшості.

У свою чергу заступник глави СДПУ(о) Нестор Шуфрич сказав, що з цим навіть погодилася "Наша Україна": після обрання трійки керівників парламенту Литвин-Васильєв-Зінченко розподіл комітетів ішов з урахуванням цієї квоти.

Коли ж журналісти заперечили, що зараз цей розклад уже неадекватний, оскільки КПУ перевищила квоту, бо комітети і плюс першого віце-спікера Мартинюка, який посів місце Васильєва, Кравчук сказав: "То що, тепер все треба міняти!?"

"Якщо б зібрати зараз всю Верховну Раду і переголосувати все спочатку – обрати голову і керівників комітетів – ми згодні", - сказав Кравчук.

"Це зроблять після виборів", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування