Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не отруївся самогоном на поминках

П'ятниця, 24 вересня 2004, 12:34
Прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко спростовує інформацію Чернігівського управління СБУ, що причиною отруєння Ющенка може бути вживання домашньої настойки на поминках дружини чернігівчанина Шура.

На думку Геращенко, повідомлення Чернігівського УСБУ, "злите" державному провладному інформагентству, викликає багато запитань.

"Схоже, є завдання замість об'єктивного розслідування замаху на життя кандидата в президенти перетворити його на фарс", - сказала вона в коментарі "Українській правді".

"Шодня в пресу вкидаються побутові історії сумнівного змісту, головна мета яких – відволікти увагу громадськості", - зазначила вона.

Вона наголосила, що Ющенко у своєму виступі у Верховній Раді 21 вересня чітко закликав "не шукати причини отруєння у особливостях меню, а шукати їх в політичній кухні України".

До того ж австрійські лікарі в своєму вердикті сказали, що хімічна речовина не входить до продуктів харчування.

Щодо версії Чернігівського СБУ, викинутої "відомими своєю політичною заангажованістю медіа", то Геращенко заявила, що Ющенко дійсно прийняв запрошення Шура пом'янути його дружину, оскільки знав цю жінку.

"Але разом з Віктором Андрійовичем поїхали народні депутати і охорона. Ющенка супроводжувало близько 10 осіб, всі вони згідно з традицією пригубили напій, але нікому зле не стало і ніхто не отруївся", - сказала вона.

Геращенко підкреслила, що всі супроводжуючі готові засвідчити абсурдність версії і викласти деталі цієї зустрічі.

"Віктор Ющенко ніколи не зловживав алкоголем, тим більше міцними напоями, тим більше під час відрядження, навіть коли робочий графік закінчився", - додала вона.

"Всі розмови про 100-150 грамів - повна нісенітниця, це не про Ющенка", - наголосила Геращенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування