Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смєшко віддає справу про отруєння Ющенка, щоб бути чесним

П'ятниця, 24 вересня 2004, 15:47
Служба безпеки України готова передати матеріали кримінальної справи за фактом замаху на життя кандидата в президенти Віктора Ющенка в Генеральну прокуратуру, щоб розслідування було "більш повним і об'єктивним".

Про це повідомила в п'ятницю прес-секретар глави СБУ Марина Остапенко.

За її словами, СБУ "підтримує ініціативу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин отруєння кандидата в тому, щоб матеріали кримінальної справи були передані в Генпрокуратуру".

"Керівництво СБУ вважає, що таке рішення буде сприяти проведенню всебічного й об'єктивного розслідування", - підкреслила прес-секретар.

Вона повідомила, що глава тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування обставин отруєння Ющенка Володимир Сівкович пояснив таке рішення комісії тим, що інформація про зустріч прем'єра з представниками СБУ 5 вересня підтвердилася.

Посилаючись на слова Сівковича, Остапенко розповіла про звернення комісії до Генпрокуратури з відкритим листом, у якому містилося прохання "відсторонити СБУ від розслідування справи за фактом отруєння Ющенка і передати його під контроль Генпрокуратури".

Прес-секретар додала, що СБУ готова віддати справу Генпрокуратурі, щоб "ніхто не міг звинуватити відомство в необ'єктивному ставленні до розслідування".

Як повідомлялося, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом отруєння Ющенка по ст.112 Кримінального кодексу (замах на життя державного діяча). У той же день, генпрокурор Геннадій Васильєв повідомив, що матеріали справи були передані до СБУ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування