НЕУШКОДЖЕНОГО ЯНУКОВИЧА ПОКАЗАЛИ ПО ТБ. ВІН ЗВИНУВАТИВ "ВОЖДІВ ЮЩЕНКА"

П'ятниця, 24 вересня 2004, 17:18
Кандидат у президенти, прем'єр Віктор Янукович звинувачує оточення Віктора Ющенка в організації провокації проти нього.

"Мені шкода тих молодих людей, що так зі мною вчинили. Але до них у мене немає питань. Натомість є питання до вождів, до оточення Ющенка, яке підштовхнуло молодих людей до цього", - заявив Янукович, слова якого вміщено на сайті уряду.

Аналогічну заяву Януковича було показано по "5 каналу". Він не пояснив, що ж із ним сталося. Виглядав він цілим, жодних подряпин на обличчі не було.

"Я їхав на Івано-Франківщину з відкритим серцем, відкритою душею. Хотів побачити людей, поговорити з ними, запитати що їх хвилює, чим допомогти", - сказав Янукович.

"Я хотів спитати в них про їх погляди на те, що діється в Україні, але не зміг - мені не дали це зробити", - сказав він.

"Тепер питання до тих, хто це зробив: що це ваша політика? Це ваша політика стосовно до Віктора Ющенка, якому я теж співчуваю, що ви його хворого привезли в Україну? Хіба це по-людськи?"

"Хай на це дадуть відповідь люди, хай на це дадуть відповідь українці, хай на це дадуть відповідь політики, я почекаю".

"У мене виникає одне питання: коли прем’єр-міністр їде в регіон виконувати свої безпосередні обов’язки, в регіон у якого проблеми, котрі треба вирішувати, чи є при цьому хоч будь-які підстави для такої поведінки з боку будь-якої політичної партії".

"Я думаю, жодних підстав немає. Я, як політик, за весь час передвиборчої кампанії не сказав на адресу моїх опонентів жодного образливого слова. Зараз я зрозумів: націоналізм - це хвороба. І мені дуже прикро це стверджувати", - додав Янукович.

Він перервав поїздку до Івано-Франківської області. Як передає "Інтерфакс-Україна", Янукович самостійно піднявся на літак.

Його прес-секретар Ганна Герман сказала, що Януковича "виписано із відділення інтенсивної терапії лікарні під наглядом довіреного лікаря".

У п'ятницю вдень також було поширено повідомлення Департаменту зв’язків з громадськістю МВС України.

Там йдеться про те, що у Януковича "було кинуто декілька твердих предметів, які влучили Януковичу в голову та груди".

Полетіли ці предмети "з нечисленного гурту людей, які стояли біля центрального входу в університет і вигукували гасла на підтримку кандидата в президенти Ющенка".

"Відразу ж міліцією було затримано місцевого жителя, 1987 року народження, студента 1-го курсу вказаного університету. Факт скоєння ним згаданих хуліганських дій стосовно Віктора Януковича підтверджується як зізнанням самого затриманого, так і свідченнями багатьох очевидців".

"Івано-Франківським міським відділом УМВС України в області порушено кримінальну справу за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Триває розслідування", - ідеться у повідомленні.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування