Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш: Януковича вдарили яйцем, він упав від болевого шоку

П'ятниця, 24 вересня 2004, 18:45
Уповноважений кандидата в президенти Януковича Степан Гавриш сподівається, що штаб Ющенка не причетний до інциденту в Івано-Франківську.

"Думаю, що це неможливо, зважаючи на те, що Ющенко сам нещодавно постраждав і знає, що таке страждати від болю й шоку, який сьогодні спіткав і кандидата Януковича", - заявив Гавриш журналістам.

"Я не вірю, що це саме штаб Ющенка, однак, якщо це зробив він, то хочу сказати, що це штаб, який програв вибори", - підкреслив він.

Гавриш також знову підкреслив, що інцидент із Януковичем - це "цинічний, нахабний напад".

"Думаю, що це можна розглядати як просто юнацький максималізм, однак, зрештою, за цим усе-таки стоїть певна політична позиція радикалів, які хочуть показати, що Західна Україна вже зробив свій вибір", - сказав Гавриш.

"Але використання такого хуліганського екстремального інструмента для боротьби проти опонента загрожує самій демократії, зокрема на Галичині, оскільки дуже легко піднести сірник до солом'яної стріхи, однак дуже важко потім усе це гасити", - додав він.

"Тому я закликаю своїх земляків відмовитися від радикальності і стати в ту колону українців, які сьогодні, борючись за українського лідера, консолідуються після 31 жовтня ще в більш могутню націю", - заявив Гавриш.

Відповідаючи на питання про те, що ж усе-таки відбулося в Івано-Франківську, Гавриш відзначив, що "предметом, швидше за все, було яйце, яке потрапило в скроневу частину голови Януковича".

"Він був уражений від шоку й болю, упав і був доставлений до лікарні, однак зараз почуває себе добре і продовжує виконувати свої обов'язки", - повідомив він.

Гавриш також підкреслив, що Янукович є "сильною людиною".

"Це такий могутній характер, професійний спортсмен, і, думаю, він підніметься, і спокійно буде працювати, оскільки для нього це є хоча і чуттєвим, особливо психологічно, однак не тим іспитом, який може якимось чином його травмувати", - сказав він.

В той же час член фракції "Регіони України" Микола Круглов вважає, що події з нападом на Януковича є результатом політики, яку проводять блок "Наша Україна" і БЮТ.

"Це перші ластівки. Сьогодні полетів перший камінь чи металева річ, що наступне очікувати - кулю комусь у чоло?", - сказав Круглов.

Круглов відзначив, що, якщо події і надалі будуть розвиватися таким чином, то в Україні буде ситуація як у Росії, коли з таксі або метро витягають людей інших національностей скінхеди і починають розправлятися з ними.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Операція "Яєшня", або "Теракт" проти Януковича



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування