Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: "яєчний теракт" проти Януковича – апробація зриву виборів

Субота, 25 вересня 2004, 14:09
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що ситуація з нападом на прем'єр-міністра Віктора Януковича в Івано-Франківську може розцінюватися, як апробація сценарію зриву виборів, а також може бути спрямована на розкол українського суспільства.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у суботу в ході відвідування аграрної виставки "Осінь у Чубинському-2004".

"Подібні дії не припустимі. Вони не мають виправдання", - підкреслив Литвин.

"Насамперед, мені здається, що апробується сценарій зриву виборів", - сказав він. Другий висновок з даного інциденту, вважає спікер, - це "небезпечна поляризація України".

Ще одним негативом сформованої ситуації Литвин назвав істерію, що з'являється, а також "розкол України на схід і захід, який у багатьох випадках нав'язується штучно".

"Тому вибори і результати виборів загрожують тим, що знову обраний президент не буде мати загальнонаціональної підтримки, не буде загальнонаціональним лідером для України", підкреслив спікер.

"Мені здається, що зараз політики повинні продемонструвати глибокий ступінь відповідальності. Своє вагоме консолідуюче слово повинен сказати і президент", - вважає він.

На думку Литвина, необхідно зібрати "усіх, хто бере участь у виборах, хто причетний до того, щоб був спокій в Україні і провести зустріч, домовитися про те, що усі відповідальні за процеси в Україні сьогодні й у майбутньому".

"Здається, є загроза дестабілізації ситуації в Україні. Якщо проаналізувати всі події, які відбуваються останнім часом - проводиться репетиція, перевірка на іспит усіх в Україні", - сказав Литвин.

На його думку, більш докладно такі домовленості можна буде закріпити в якійсь чіткій політичній формі пізніше. "Але ми не повинні діяти рефлекторно і реагувати на якісь події, а дивитися в корінь проблем, що сьогодні є в Україні", - сказав Литвин.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Віктор Фьодоровіч Асісяй

Операція "Яєшня", або "Теракт" проти Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування