Через Януковича Кобзон втратив громадянство Росії?

Субота, 25 вересня 2004, 16:10
ЦВК відмовилася визнати агітаційним виступ російського співака Баскова на акції на підтримку Януковича за скаргою штабу Ющенка

Таке рішення прийняла ЦВК на своєму засіданні в п'ятницю за скаргою довіреної особи Ющенка Вадима Черниша в Олександрії Кіровоградської області.

Черниш 21 вересня подав скаргу у ЦВК, у якій просив визнати неправомірними дії Партії регіонів і Януковича через виступ на акції на підтримку його кандидатури Баскова, громадянина Росії.

Черниш вважає, що виступ Баскова був агітаційним, тоді як іноземні громадяни не мають права агітувати на користь будь-кого з кандидатів в Україні.

ЦВК не зміг виявити в документах, наданих Чернишом, свідчення агітації Баскова.

"Він співав пісню, як він завжди це робить, і закінчив виступ. Те, що за його спиною хтось розмахував прапором..., так це не його передвиборна агітація", - сказала на засіданні комісії член ЦВК Марина Ставнійчук.

ЦВК залишила скаргу без розгляду.

Вона також вирішила з'ясувати, чи є факти, коли агітацію на користь кандидатів у Президенти ведуть іноземні громадяни, повідомляють "Українські новини"

Раніше Рівненський міськсуд відмовив голові виборчого штабу Ющенка в Рівненській області Василю Червонію в позові заборонити брати участь в концерті на підтримку кандидата в президенти Віктора Януковича громадян Росії, зокрема депутату Держдуми Іосіфу Кобзону.

За словами Червонія, "законодавство України забороняє участь в агітації за кандидата в президенти громадян інших, іноземних держав". "Суд, який відбувся 23 вересня, прийняв заяву до розгляду, але, на жаль, відмовив позивачам".

"Головна причина, як зазначено в рішенні суду, позивачі не надали достатньо доказів, що Іосіф Кобзон та інші московські артисти є громадянами Росії", - розповів Червоній, повідомляє УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...