Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гонгадзе вірить репутації американського експерта, а не Васильєву

Понеділок, 27 вересня 2004, 13:19
Мирослава Гонгадзе, вдова Георгія Гонгадзе, підтримує ініціативу Інституту масової інформації та Національної профспілки Великобританії та Північної Ірландії провести круглий стіл міжнародних фахівців для обговорення вже проведених експертиз записів Мельниченка.

"Я вважаю, що відкрита дискусія з цього питання надзвичайно важлива. Після експертизи ФБР цих плівок Мельниченка, і їх детального прослуховування у мене не має жодних сумнівів у їх правдивості", - сказала Гонгадзе в коментарі ІМІ.

Вона назвала розмови про монтаж, "фантазіями", направленими на дискредитацію доказів причетності вищих посадових осіб до убивства Георгія та багатьох інших злочинів.

"Ці плівки, як докази використовуються в міжнародних офіційних документах та наукових працях. Якщо українська прокуратура думає, що так званими "експертизами" вони можуть знівелювати ці докази, то боюсь що це хибний шлях", - сказала Гонгадзе.

Пояснюючи причини довіри до вже проведених ФБР експертиз, Гонгадзе констатувала, "що експерт ФБР Брюс Кеніг обгрунтував свою експертизу публічно і той, хто хоч трохи жив на Заході, знає наскільки принциповою для людей тут є їхня репутація".

В той же час вона переконана, що вітчизняні експертизи не даватимуть результату, оскільки зміст плівок викриває дії нинішньої влади.

Вона додала, що "звичайно хотіла почути пояснення російських та українських експертів щодо експертизи, яку вони проводили, а особливо – з яких саме матеріалів вони проводили цю експертизу".

"Той, хто слухав ці плівки, не зможе заперечити їх достовірність. Хотілось би дізнатись що ж чули українські та російські експерти".

Гонгадзе вважає, що Україна – ідеальне місце проведення круглого столу. Проте, вона побоюється, що це неможливо. Тому, за її словами, такий захід можна було б провести в одній з європейських держав, можливо, у Великобританії під егідою Національної спілки журналістів.

У розмові з ІМІ вона зазначила, що Фундація ім. Гонгадзе підтримує ідею такого круглого столу. Але, на її думку, у випадку участі у ньому українських експертів, навряд чи можна буде дізнатися від них більше, ніж вже було сказано.

Нагадаємо, що на початку вересня було завершено експертизу плівок Мельниченка. Генпрокуратура заявила, що ці записи не можуть бути доказами як у розслідуванні справи Гонгадзе, оскільки експерти виявили елементи монтажу та компресії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування