ЯНУКОВИЧ НЕ ВІЗЬМЕ У ПРЕМ`ЄРИ "БЕЗПОМІЧНОГО" ЮЩЕНКА

Понеділок, 27 вересня 2004, 14:58
Кандидат у президенти прем'єр Віктор Янукович у випадку перемоги на виборах не має наміру пропонувати посаду прем'єра своєму головному опоненту Віктору Ющенку.

Про це Янукович заявив у понеділок у Києві на зустрічі з керівниками російських засобів масової інформації.

Янукович підкреслив, що "керівник уряду повинен бути людиною із залізним характером, повинний бути ведучим, а не тим, якого ведуть".

"На жаль, Віктор Андрійович (Ющенко) такими якостями не володіє", - сказав Янукович.

Згадуючи час, коли Ющенко був прем'єром, а він - главою Донецької обласної держадміністрації, Янукович сказав: "Коли він (Ющенко) приїхав у Донбас, я пам'ятаю, як він безпомічно виглядав".

"У нього є певні достоїнства, він як професіонал виявив себе, наприклад, як банкір, але в Януковича є свій стиль роботи і дуже тверді вимоги до кадрів".

На питання, чи буде він, у випадку обрання, змінювати глав обладміністрацій, Янукович сказав: "Певні зміни будуть, але ніяких махань шашкою бути не повинно".

"Найцінніше - це кадри, але недоліки треба усувати", - сказав Янукович.

На питання, чим політика "президента" Януковича відрізнялася б від політики "президента" Ющенка, він виділив кілька моментів.

Зокрема, він підкреслив, що у випадку його обрання, Україна не буде вступати в НАТО, але буде розвивати відносини з альянсом.

За його словами, вступ до НАТО означав би уведення єдиних стандартів озброєнь і, як наслідок, закриття "цілого сектора економіки - військово-промислового".

"Що значить введення стандарту НАТО - це значить закривай заводи, вішай замок - купуй зброю. Ми цього допустити не можемо", - сказав Янукович.

За його словами, систему безпеки в Європі необхідно будувати на новій основі. "Україна повинна займати своє місце в системі європейської безпеки, реформуючи свою армію".

"Україна не уявляє собі, як можна побудувати систему європейської безпеки без Росії, ми будемо вирішувати це питання разом з Росією", - сказав він.

Янукович відзначив, що виступає "і є прихильником розвитку відносин з Росією і країнами Єдиного економічного простору".

"Ви в положеннях Ющенка такого не побачите, це - по-великому", - підкреслив Янукович.

При цьому він відзначив, що є прихильником свободи преси. Він сказав, що не поділяє пресу на прихильників прем'єра і прихильників Ющенка.

"Я прошу, щоб було об'єктивне висвітлення. Претензій до преси ніколи - ні в Донецьку, ні тут, я не пред'являв, преса повинна бути вільною", - сказав Янукович, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлявся, раніше керівник Центрального штабу Януковича Сергій Тігіпко не виключив, що у випадку обрання Януковича главою держави, прем'єром може стати Ющенко.

"Я абсолютно не жартував, коли говорив: якщо стане президентом Янукович, то прем'єром може стати Ющенко", - сказав він журналістам 23 вересня в Києві.

Тігіпко пояснив свою позицію тим, що фракція "Наша Україна", яку очолює Ющенко, як найчисленніша у парламенті має першочергове право висувати свого лідера на посаду прем'єра.

Ця ситуація – не перша розбіжність між Януковичем і Тігіпком. Раніше Тігіпко сказав, що буде пропонувати Януковичу піти у відпустку на час останнього передвиборчого місяця. Янукович категорично відмовився.

Янукович очолює уряд України з листопаду 2002 року. Ющенко був прем'єром із грудня 1999 по травень 2001 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...