Від Кучми вимагають відставки Януковича

Понеділок, 27 вересня 2004, 17:23
Українська республіканська партія "Собор" вимагає від президента Леоніда Кучми звільнити з посади прем'єра Віктора Януковича.

Так прокоментувала УРП "Собор" заяву Януковича про його прагнення надати російській мові статус державної.

"УРП “Собор” обурена такою заявою керівника української виконавчої влади. Ми звертаємо увагу на те, що державний статус української мови закріплено статтею 10 Конституції України та рішенням Конституційного Суду України від 14 грудня 1999 року", - йдеться у заяві партії.

Таким чином, слова Януковича розкривають його фактичні плани витіснення української мови на задвірки, адже “діловою мовою”, на думку Януковича, повинна стати російська, зазначається в заяві.

"Заява прем'єр-міністра, водночас, є різко антиконституційною, бо зачіпає положення першого розділу Конституції України, які можуть бути змінені лише шляхом всенародного референдуму", - вважає партія.

Крім того, УРП “Собор” підкреслює: "Янукович не зупиняється перед жодними брудними ходами, включно із свідомим загостренням міжнаціональної напруженості в ім'я перемоги".

"Виходячи з небезпеки антиконституційних висловлювань прем'єр-міністра України, для стабільності в державі, УРП "Собор" вимагає від президента Кучми негайно звільнити Януковича з обійманої посади", - йдеться у заяві.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування