Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГАВРИШ: В ЯНУКОВИЧА МОГЛИ КИНУТИ ШАРИКОПІДШИПНИКОМ

Понеділок, 27 вересня 2004, 18:37
Уповноважений представник кандидата Віктора Януковича Степан Гавриш не виключає, що в Івано-Франківську у Януковича кинули шарикопідшипником.

Таку думку він висловив у понеділок в коментарі журналістам.

Гавриш зауважив, що на відео чітко видно, що після кидання яйця Янукович почав його витирати, а потім раптом впав. Гавриш, як криміналіст, не виключає, що в нього влучив невеликий важкий предмет, зокрема шарикопідшипник вагою 50-75 грам, який потім в загальному сум'ятті кудись закотився.

Гавриш сказав, що це відбулось, скоріш за все, через 4-5 секунд після кидання яйця, і не виключив, що також був третій удар у голову прем'єра.

Він також послався на розмову з Януковичем, який розповів, що впав після того, як відчув біль у серці. "Я розмовляв з Віктором Федоровичем - він лише сказав, що відчув біль у серці, а після цього вже холодні руки, що розстібали на ньому одяг".

Гавриш підкреслив, що така мужня людина, як Янукович не могла впасти від одного яйця. Також він переконаний, що Янукович не міг собі дозволити "такий технологічний трюк".

"Для Януковича стояти на ногах - це для нього більше, ніж бути Президентом", - наголосив Гавриш. На його думку, це могла бути спланована акція, коли під час загальної сум'яття (після кидання яйця) якісь "снайпери" кинули важкі предмети.

Водночас Гавриш вважає недоцільним створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування цього факту (відповідний проект постанови вніс до парламенту народний депутат Юрій Кармазін), підкресливши, що жодних підстав для створення комісії не існує, оскільки є копітка робота правоохоронних органів.

Гавриш зазначив, що подібний випадок може мати наслідки для виборчої кампанії. "Це класичний політичний екстремізм, політичний тероризм", - сказав він.

При цьому він у чергове звинуватив "Нашу Україну" у розповсюдженні серед населення України подібних настроїв. Він ще раз наголосив, що це все може призвести до серйозної ескалації, напруження, насильства у суспільстві.

Відповідаючи на запитання, чому звинувачується саме команда Віктора Ющенка, якщо, наприклад, першим яйце полетіло в представника команди Ющенка – Юлію Тимошенко (на минулому тижні в Конотопі), Гавриш відповів, що даний випадок не до честі тих, хто це зробив, і ганьбить всю виборчу кампанію. Але, на його переконання, в Івано-Франківську мав місце напад на посадову особу – прем'єр-міністра.

Відповідаючи на уточнююче запитання, невже посадова особа важливіша за жінку і народного депутата, Гавриш знову повторив, що це "ганебний хуліганський випадок", водночас наголосивши, що прем'єр-міністр України – це "конституційна особа, і образа цієї конституційної особи є образою для нації в цілому".

Як відомо, у минулий раз Гавриш затверджував, що в Януковича кинули яйце, яке влучило в скроню і він упав від болевого шоку. Але на відео видно, що яйце розбилося ледве вище живота.

УНІАН

Читайте все про "теракт" проти Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...