За три дні до виборів Кузьмук введе танки до Києва

Понеділок, 27 вересня 2004, 19:48
Нардеп Володимир Філенко розцінює запланований на 28 жовтня військовий парад як спробу ввести війська до Києва для можливого застосування силового варіанту під час виборів чи введення в країні надзвичайного стану.

Таку думку він висловив в коментарі прес-службі штабу Ющенка.

Як відомо, раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що 28 жовтня на честь 60-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників в Києві пройде військовий парад та святковий марш ветеранів.

"60-а річниця визволення Радянської України від німецько-фашистських загарбників - це всенародне свято".

"В різні часи ця дата відзначалася по-різному, але я зауважив би, що цього року 28 жовтня надзвичайно близько до 31 жовтня, до дня виборів", - сказав депутат.

"Ми з вами знаємо, що відставка Євгена Марчука та призначення Олександра Кузьмука міністром оборони значною мірою пов’язані з можливістю використання військових, скажімо, для введення надзвичайних ситуацій у разі потреби", - зауважив Філенко.

"Один із сценаріїв, які розробляються Банковою, – це зрив виборів як таких або визнання їх недійсними з тих чи інших обставин. Тому силовий варіант використання армії та парад 28-го – це такі сигнали, що дай Боже, щоб вони були випадковим співпадінням, але я думаю, що це не так", - зазначив Філенко.

Лідер Соцпартії Олександр Мороз також вважає метою призначення Олександра Кузьмука міністром оборони використання армії в політичних цілях.

Про це він сказав, виступаючи перед виборцями у Фастові (Київська область), повідомляють "Українські новини".

Мороз прогнозує, що можливий силовий варіант завершення виборчої кампанії.

Лідер СПУ сказав, що мета призначення Кузьмука - контроль над голосами військових на виборах Президента.

"Чому призначили Кузьмука? Щоб він говорив, кому голосувати, як голосувати і за кого голосувати", - сказав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News